ANNONS

Att lämna fästmannen ensam över jul

Om två dygn vid denna tid på morgonen sitter jag på Arlanda Express. Sedan entrar jag ett plan som flyger mig över Atlanten. När jag kliver av gör jag det i Los Angeles och sedan ska jag anvjuta tio dagar där med människor jag älskar.

Min mamma är inte helnöjd över att jag reser ifrån Selle över jul. Hon har uttryckligen sagt att jag borde stanna hemma och fira med honom. Jag är inte helnöjd heller men som vi alla vet går det inte att ha kakan och äta den samtidigt. Det kommer fler jular och julen är bara ett datum, vi firade liten julafton under helgen som gick.

Usch, sådär skriver jag bara för att rättfärdiga att jag drar iväg. Känner mig i ärlighetens namn lite svinig. Det finns väl ingen högtid som är mer stigmatiserad kring familjemys än julen. Ingen vill sitta ensam på jul. Jul eller ej, jag är så glad över att lämna det svarta och kalla och regniga rövhålet bakom mig. Nynnar ”Go west” med Pet shop boys och förbereder en packlista.

0
26

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00