ANNONS

Let your balalaika sing …

… what my guitar wants to say. Den tyska rockgruppen Scorpions bildades 1965. Megahitballaden ”Wind of changes” har kommit att bli ett ofrivilligt men stadigt inslag i mitt liv.

Av någon outgrundlig anledning hör jag den alltid spelas när jag rör mig inom tvivlets ramar. Låten blir en slags katalysator för tankarna. Är det bara jag eller känner även du förändringarnas vind? Det är inte över förens den feta damen sjunger. Är balalajkans tid kommen?

En infantil megafinne på min högra skinka skämtar aprillo med mig och gör sig hörd varje steg jag tar. Rulltrappan vid Slussens bakre uppgång står fortfarande still. Vem prioriterar att laga en rulltrappa i tider som dessa? Aldrig, aldrig matchar min gröna linje den röda linjen 13. Alltid, alltid stängs dörrarna när jag kommer fram till perongen. Rulltrappans icke varande har inget med detta att göra. Den skulle aldrig kunna ta mig snabbare från ett plan till ett annat än vad jag själv kliver med dubbla eller trippla steg i rafflande fart.

Hjärtat slår. Bröstet känns tungt. Magen kniper. En lätt känsla av mentalt illamående. Ska dricka iskall Ayran hela dagen. Den vita, syrliga och salta turkiska yoghurtdrycken ska lugna mitt inre och vagga min själ. Ja. Så får det bli. Det som förut var en månad i taget blev en vecka och sedan en dag. Jag vill.

1
16

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00