ANNONS

Apska palatset

/


Det sägs att ögonen är själens spegel och det stämmer säkert. Jag undrar om detsamma gäller när det kommer till hemmet. Förmodligen.


Mitt hem är en salig blandning av mönster och kulörer i olika toner. En total missmatch där allting på något vis går hand i hand och skapar harmoni. Mitt hem är mardrömmen för folk som är lagda åt beige eller minimalistiskt ”vitt och fräscht”.


Jag är uppvuxen med en mamma som är maximalist och en pappa som är minimalist. Mitt barndomshem var en djungel med vita och ljust grå väggar. Min mammas passion, intresse och kärlek för växter gjorde att jag ibland tyckte det var pinsamt att ta hem vänner eftersom de alltid kommenterade den prunkande grönskan. Mina barn har kommenterat att vårt hem är ”lite för färgglatt” men att de gillar det ändå.


Hemma hos mig avlöser klädhögarna varandra och jag är inte pedant. Disk kan stå i dagar och mat i kylskåpet kan ibland krypa ut av sig själv. Vad detta beror på vet jag inte riktigt. Oftast är jag på språng och ska snabbt vidare eller är jag trött med andra prioriteringar än att jaga dammråttor. Jag har alltid närt någon slags dröm om att hitta en balans. Som det känns just nu är jag på god väg. Bitar faller på plats.


Jag älskar alla rum i mitt hem. På 77 kvadrat delar jag mitt liv med några av de människorna i livet jag älskar mest av allt. Majoriteten av mitt bohag är loppis eller Blocketfynd. Den stora röda och runda ullmattan i hallen fanns på IKEA för många år sedan. Länge, länge övervägde jag att köpa den men tyckte att den var för dyr, dessutom var personen jag levde med då inte särskilt förtjust i den. Fyndade den på Blocket för en spottstyver och släpande hem på en barnvagn. Har klippt och skurit ut en bit av den för att få den att passa vid garderobsväggen.


Mattan passar fint ihop med den nytapetserade väggen. Har haft röda väggar sedan jag flyttade in 2014. Kände att jag var redo för en förändring och tapetserade om i Josef Franks ”Paradiset” för ett par veckor sedan.

3
19

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00