ANNONS

Varför behövs tyngdlyftningsskor?

/

tyngdlyftarskor

Att investera i ett par rejäla skor som fyller sitt syfte är bra men inget man som nybörjare måste springa iväg och köpa omedelbart. Inledningsvis har jag som nybörjare mest övat på att få till en fin teknik, vikterna har varit sekundära och då har det fungerat bra med vanliga joggingskor. Eftersom jag har bestämt mig för att satsa på ett specifikt mål har jag nu efter rekommendation från min coach investerat i ett par tyngdlyftarsskor med rejäl klack. Med en hög klack kommer man djupare ner i knäböj vilket är en fördel för rörligheten i lyftet.

Vid marklyft däremot bör man ha så platta skor som möjligt. När jag tävlade i styrkelyft använde jag en slags mockasin. Detta för att maximera markkontakten.

Summa summarum: Tyngdlyftningsskor behövs för att skapa stabilitet för fötterna när man gör knäböj med höga vikter. Utöver detta är fördelen att klacken kan hjälpa till med rörligheten så att knäböjen blir djupare .

0
10

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00