ANNONS

Hur vill du leva ditt liv?

/

80283479_10162837522460046_7575041155759341568_o

Sedan ett par dagar tillbaka befinner jag mig i ljuva Kalifornien. Att komma iväg till ljuset och värmen är rena mirakelkuren. Från en vinter till en annan. En sak är säker. Det är skillnad på vinter och vinter. För mig är det svensk sommar och hur skönt som helst. Andra går omkring i varma jackor, huttrar och skakar på huvudet när de ser hur lättklädd jag är.

Det är något visst med att resa bort. Jag har en fäbless för avstånd. Avstånd har en bra effekt på mig. Avstånd ger perspektiv. Avstånd gör mig ödmjuk. Avstånd är en process.

När jag är distanserad från min vanliga vardag får jag plötsligt massvis av tid till att reflektera över livet jag lever. Är jag nöjd? Är jag tillfredsställd? Trivs jag på mitt jobb? Hur kan jag få vardagslivet att fungera bättre under mina mammaveckor? Varför har jag inte prioriterat min träning? Hur går det med uppsatsen? Mår jag bra i min kärleksrelation? Är jag snäll mot mina vänner? Bryr jag mig tillräckligt mycket om mina föräldrar? Målet att spara pengar gick åt helvete, borde jag dra ner på min konsumtion?

Sådär går mina tankar. Jag kommer fram till att jag är tillfredsställd men inte nöjd. Jag trivs på mitt jobb. När det kommer till vardagens logistik har jag inte prioriterat den, likaså träningen och uppsatsen. Kärleksrelationen mår jag fantastiskt bra i. Jag älskar Selle och med handen på hjärtat är det där jag investerat mitt krut senaste året. Jag menar, är det konstigt att man glömmer köpa hem toalettpapper eller jordnötssmör när hela huvudet avdomnat av en massa kärlek? Vänskapsrelationerna är stabila. Jag är snäll mot mina vänner, jag ringer mina föräldrar så ofta jag kan. Att spara pengar är svårt när man bränner dem. Jag borde definitivt dra ner på min konsumtion eller åtminstone omprioritera hur jag spenderar mina slantar. Mindre prylar och mer resor. Det är mitt mål från och med nu.

Tänk vad lite avstånd och distans kan göra. Detta skulle jag inte ha tid att reflektera över hemma i karusellen. Lugn och ro, det är något annat jag behöver addera i mitt liv. Inte ska jag behöva åka runt halva jorden för att överhuvudtaget klara av att reflektera över mitt liv. Hur tänker du kring livet du lever? Hur vill du leva ditt liv? Lever du som du vill?

11
37

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00