Jag kommer sakna ameliabloggen

Hej igen. Ursäkta om jag tjatar men eftersom jag inte är vipbloggare här längre (sidan försvinner snart) så ville jag bara säga att min nya blogg är uppe och funkar nu. Det är fortfarande trix kvar, som till exempel ny header och annat med utseende och även sådant som inte syns. Men den funkar som sagt och inlägg spottar jag ur mig i vanlig takt. Minst ett om dagen, oftast fler. Så häng med dit. www.bigassfashion.se.

Just nu är jag i skåne men man kan blogga härifrån också såklart. Men det är ju lite enklare i Stockholm ändå när det kommer till mode då utbudet är större och affärerna fler.

Hur som haver, jag hoppas ni följer med till nya stället. Jag kommer sakna att ha bloggkollegor. Speciellt de jag följer. Som Johanna och Maria :) ♥♥♥ Puss och må gott alla ♥♥♥

 

LOADING..

Snart ska nya bloggen funka

1108 inlägg blev det här på amelia. Det kanske blir något till, man ska aldrig säga aldrig för nya bloggen verkar fortfarande bara leda till att den är parkerad hos loopia. Det är inte jag som administerat det här med adress och servrar så jag kan tyvärr inte göra ett smack utan satt mitt hopp till kompisen som gjort det. Och han är i usa så vi är lite osynkade just nu.

Men hav tålamod, min kompis sa att det ska göras namnbyte och styras om på servrarna världen över och att det kan ta 24 till 72 timmar. Jag hade hoppats att de där timmarna skulle ha förflutit lagom till min blogg här flyttas ner från vip till vanliga bloggar men jag vet inte. De 24 timmarna måste ha gått nu tycker jag. Men det är bara att kika in på www.bigassfashion.se lite då och då. Tyvärr har jag inte kunnat fixa därinne som jag velat heller eftersom även jag är utestängd. Men det kommer. Det är en tilllfällig header och sådär men jag hoppas ni står ut för snart kör jag på som vanligt där. Jag har bilder från ellos, gina tricot och kappahls höstkollektion att visa er. Och en massa annat.

Ses på nya stället.

Puss/Louise

LOADING..

Klä dig i det du gillar, skit i förståsigpåarna

Tre tokiga tjockisfel

Ibland när jag läser om stylisters och andras tips om hur man ska välja kläder efter sin kropp kan jag bli irriterad så det kliar i hela kroppen. För tipsen för den som är rund är alltid desamma. När det är smala människor som tipsar går de efter de gamla vanliga man hört i 50 år. Föråldrade och tråkiga tips från tiden då storvuxna kvinnor helst skulle gömma sig, inte synas. Man kunde få vara go och glad men snygg…nä.

Därför tipsar man om stadiga bh’ar när det kommer till bikinis, lodräta linjer om man ska ha randigt, utsvängda ben på jeansen och aldrig småmönstrat för det ser man extra tjock ut i. Jag kan bara säga en sak- åt helvete med de där gamla tipsen! För de stämmer inte längre, ni smala som tipsar om det, lär er detta. Visst kan man vilja gömma sig ibland när man känner sig ful och tråkig. Men detta är nog ganska allmänt för jag tror de flesta kan känna så, oavsett kroppsstorlek.

Just det här tog jag upp när jag var på Kappahls pressvisning av höstkollektionen 2012.  Jag satt och pratade med en av tjejerna som jobbar med design på huvudkontoret i Borås. Jag sa som det var att jag blev jätteförtjust i stora delar av höstkollektionen från grundstorlekarna. Däremot blir jag oftast ganska besviken på xlnt, generous, hm+ och allt vad de kan heta. Det finns enstaka plagg jag gillar men överlag känns det tantigt. Det är stora tunikor som broderas med tre knappar framtill för att pigga upp det hela lite. Det är färglösa kläder som gärna ska vara draperade. För det är ju också en av de där gamla ”reglerna”, att draperat förvillar. Men dagens kvinnor är inte likadana som för låt oss säga 15 år sedan. Vi som är överviktiga känner inte att vi måste gömma oss och vänta tills vi gått ner i vikt för att kunna vara fina. Nej för vi vill vara sexiga och snygga trots tjock mage och runda lår!

Jag förstår de där gamla råden, det gör jag. Men jag följer inte dem. En stadig bh, ja det är ju skönt till vardags när man rör mycket på sig. Men visst kan det funka med trekantsbh fast man har stor byst! En del kan skära in i nacken och det är ju inte skönt, men det är långt ifrån alla som gör det. Och som jag skrivit tidigare, jag varken spelar tennis, hoppar och studsar, går längs med vattnet (hello skavsår i bara bikini) eller annat. Jag solar och badar och behöver inte speciellt mycket stöd för bysten. En kan ju vara bra för OM jag skulle få för mig att vara väldigt aktiv eller kanske har barn att jaga runt efter. Men en trekants för att sola i är det jag föredrar. Så där ryker det rådet. Höga biknibrallor har jag dock gärna för om jag har med små knytband i sidorna finns risken att jag aldrig hittar dem igen bland valkarna.

Utsvängda brallor. Jag tycker det är ganska fult så varför ska jag ha det? För att balansera att jag har breda höfter? Ärligt talat har jag aldrig lurats av att tro att en tjock kvinna är smal bara för att hon har utsvängda brallor. SÅ stor optisk synvilla är det inte. Faktum är att jag inte tycker det funkar ett dugg. Välj jeans du trivs i och som du tycker är snygga. Skit i om de är utsvängda eller inte. Ta det du tycker om.

Lodrätt schmogrätt, bah! Vill jag ha tvärrandigt så har jag det. Visst kommer mamma med kommentarer om att det ska jag ju inte ha. Helst innan hon sett plagget på. Men om jag vill ha det så har jag det. Tvärtom så har jag upplevt att jag fått många positiva kommentarer när jag haft tvärrandigt för även om ränderna framhäver rumpan så markerar de även att jag faktiskt har midja.

Givetvis finns det vissa skärningar som är att föredra framför andra. Men å andra sidan är inte alla tjockisar formade likadant heller. Det som passar en äppelformad behöver ju inte alls passa ett päron och tvärtom. Utgå från dig själv och din form men framförallt vad du trivs bäst i. Blir du glad av småblommigt är det ju det du ska satsa på! Jag är så trött på alla tips som går ut på att man ska formas till ett ideal. Smalisar ska klä sig så de ser tjockare ut och tjockisar så de ser smalare ut. Det är det viktigaste. Inte vad man gillar för kläder. Screw it! Prova det du tycker ser fint ut så kommer du känna dig finare än om du klär ut dig i sådant andra tycker du ska ha.

Puss o kram/Louise

 1. Skriv din kommentar här!
  Haha! Så klockrent!! Go girl!! Lev DITT liv ingen annans..
  Är så fed up with ”expertutlåtanden”! För vet du vad, det finns INGA EXPERTER. Vi är endast experter på våra egna liv. Sköt dig själv, skit i andra. Kram!!!

 2. Och just detta att vi skulle vilja klä oss smalare.. Det finns med i varenda tidning – oavsett vilken storlek de tror läsaren har. Helt sinnessjukt. Kan de inte lita på att vi som konsumenter tar på oss det vi vill? Oavsett storlek! Tror också de som gör plus size kläder här i Sverige är ganska lata. De tror de är kvar på postordertiden när tjocka inte hade något annat val ;) Men numera finns det ju verkligen massor av alternativ om man handlar på nätet/utomlands. Vet dock att Lindex höstkollektion för Generous har mycket snyggt och att H&M tänker göra en till Inclusive kollektion så det finns ju hopp :)

 3. Hej Louise!! Din blogg är kanon bra!! Du är en tjej med fötterna på jorden. Kul att det finns nån som tänker och tycker som en annan,vågar sticka ut!! Jag har aldrig tyckt om TIPS!! Att göra som andra tycker,kan ibland beropå osäkerhet! Man skall trivas i sina kläder,håller med!! Folk som skall tycka något hela tiden,bara anmärka, skall bara som Alfons Åberg,sånt orkar jag inte med. Inte ens anhöriga :) 2 bra grundregler,det är hel och ren. Den randiga klännngen passar dig jättebra,precis den svarta storblommiga! kram!!

  1. Alexandra: Njäe…jag vet inte. Jag köpte den i februari kanske. Minns inte riktigt. Men den kan ju finnas kvar på reaställ eller så. Ibland har man tur :)

 4. Så jäkla bra skrivet . Bort med alla särskilda avdelningar för oss som drar större storlekar. Varför ska vi behöva att gå in i hörnen och ta fram kläderna . Om alla klädkedjorna tramsas med att ha detta så tycker jag att dom kan särskilda avd för Skinny woman eller nått sådant . ALLA kläder ska hänga framme som en en enhet och inte detta trams. Varför ska vi vara en särskild grupp för . ÅÅÅ jag blir så jäkla irriterad när jag tänker påt . Tack för en kanon blogg. Läser denna varje dag , du skriver så himla träffsäkert.

 5. Så bra skrivet. Varför ska vi alla inte klä oss i det vi gillar. Tråkigt att det ska vara så svårt för inköpare och designers att lyssna till kunderna lite mer. Eller är vi för dåliga på att höras? Nu sitter jag här på sjukhuset, gråtmild över mina spagettiben utan muskler. En avsaknad av rumpa och lår. När jag kommer hem ska jag köpa mig en lång sommarkjol och en härlig lång klänning. Det är svårt att hitta kläder när man är smal upptill och nertill men med tjock mage.
  Tack för din blogg och alla bra tips jag fått.

 6. Det mesta håller jag med om men om man väljer en trekantsbikini som lite större så bör den vara i rätt storlek. Den di har på dig ser för liten ut. Jag har nästan likadan byst som du och har svårt att hitta trekantsbikinis som passar. För visst passar det även på oss större tjejer, MEN rätt storlek är ett måste och rätt är oftast större än man tror. En 44a i t-shirt passar mig men en 44 i trekant är lika tokigt liten som den du provar på bilden.

  1. Ja nu var ju mina bilder bara ett exempel och visst ska kläder passa. Det säger ju sig självt. Det här var en jag provade och inte min privata. Som ju är större;)

 7. Tycker den randiga var skitsnygg. Jag själv tycker man ser smalare ut i randigt, men det är ju jag :)
  Är en tjock tjej som har på mig det jag trivs i, skiter i om jag ser större ut! Go mulliga tjejer!

 8. Heja heja! Klart vi stora tjejer ska kunna ha dom kläder vi trivs i oavsett om det är lodrätt, vågrätt, storblommigt eller småblommigt. Jag blir galen på alla tält som är poppis nu för visst är det skönt att slippa magen som bullar ut men mina former försvinner ju helt! Samma blir jag GALEN på att jag är stöpt i fel tjockisform; jag har midja med tjocka lår. Nästan alla jeans (känns det som iaf) är gjorda för dom som har äppleform; pinnsmala ben med större midja!
  Funderar allvarligt på att snart silvertejpa benen så de blir smalare!!

 9. TACK!!!!!!
  Det där med tre knappar har jag heller aldrig förstått…..
  Tjock(överviktig)=tant, det känns verkligen förlegat,nä dagens ”tjockisar” är fullt medvetna om trender och vill också ha moderiktiga kläder!
  Upp till kamp tjejer : )

 10. GUUUUUUUUUD va jag skrattade å log, när ja läste detta inlägg. DU HAR SÅÅÅÅ RÄTT !! Å nu e jag fast på den här bloggen… du gör min glad, dina inlägg gör mig glad och inspirerad. Du är modig och det gör mig glad… U GOOO GIRL !!!

 11. Jag håller helt och hållet med dig! Hur många gånger har man t.ex. inte hittat något riktigt snyggt på den ”vanliga” damavdelningen som inte finns i min storlek?! Supertråkigt! Jag vill kunna klä mig snyggt och trendigt även om jag drar storlek XL/XXL. Och som du säger vi vill inte behöva klä oss som gamla kärringar, bara för att det inte görs något snyggt och fräscht till oss yngre knubbisar! ;) Vill också säga att jag älskar din blogg, har nyligen hittat hit! Keep on going. KRAM

 12. Byxor med utsvängda ben?????????? Fyyyyyyyyyyyyyyy faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnn…. Aldrig i livet!!!!!

  Bra inlägg! Kram

 13. Word, säger även jag. Och ärligt talat: ibland tror jag att de som ”designar” (använder ordet i dess vidaste mening) kläderna på plusavdelningar HATAR oss som drar stl 46 eller mer. För fulare kläder får man banne mig leta efter. Galne Gunnar-mönster, konstiga modeller, taskig kvalitet… Ibland hittar man kanongrejer, men oftast blir jag mer deprimerad över vad som finns att välja bland på XLNT och Generous än jag blir deprimerad av att inget passar på vanliga avdelningarna. Kan de inte bara göra de vanliga kläderna i större modeller? Samma snygga mönster på tygerna, med skärningar som är avsedda för oss med valkar och stor byst utan att för den sakens skull se ut som nåt helt annat.

 14. Word! Orka med dom storblommiga tälten på +-avdelningarna :) Tack för en fin blogg!

 15. Skriv din kommentar här!
  Tycker så mycket om din blogg och ditt mod! Jag tycker att du är modig som visar upp dig presic som du ser ut, helt oretuscherad. Du är vacker så som du är, i det du tycker om att bära, låt ingen ta i från dig det!
  Jag har själv alltid varit överviktig och vantrivts med det. Har nu gått ner 30 kilo och är smal. Jag älskar det, älskar att slippa leta efter fula kläder på avdelningarna för storvuxna kvinnor som inte har rätt til samma mode som andra. Mycket av hur man trivs med sin vikt hänger ju på det du beskriver, att man tvingas in ett töntigt tantigt hörn på klädaffärerna där någon bestämt att tjocka ska hållas, gör ju inte direkt att man känner sig tillfreds med sig själv. Att tjockisar inte får blandas med de smala, vackra människorna är uppenbart i varenda damaffär, även affärer för ” folket” så som Kappahl och liknande. Nej, låt alla få var som de vill, tjocka, smala, långa, korta, färgglada, våpiga, beiga…
  Tack för en finfin blogg!

Comments are closed.

LOADING..