Det här med hår…

Det är något jag bara vill ha på huvudet. Hår alltså. Överallt annars ska det trimmas eller kapas bort. I ansiktet är det missprydande med för mycket hår och på kroppen gör det att mindre trevliga dofter sprids lättare. Armsvett och bikinilinjesvett blandat med hårstrån –örk! Ludna ben och fötter är inte heller vidare snyggt. Jag skiter totalt i de som tycker att det är ofeministiskt att raka sig bla bla. Ja men gå hårig om du vill, jag tycker det är ofräscht som satan.

Jag läste via en länk i Astas blogg om en kvinna som ska bli flick-mamma och om allt hon oroar sig över. Hon kan inte längre vara sig själv tydligen och en av sakerna hon nu måste lägga av med i och med att hon ska få en dotter är att raka sig. Det arma flickbarnet kan ju bli tvingad in i en fålla där hon själv måste raka sig i tid och evighet amen. Jesus så fånigt! Det väljer man väl själv den dagen det blir dags. Mamma rakar inte sig för hon är inte hårig. Inget hår på armar, inget på benen. På personliga ställen har hon väl men det tänker jag inte gå in på. Jag började raka mig  ändå, trots att mamma inte gör det. Det är ju mest benen som barnen i så fall ser en raka. Skulle man ställa sig och raka muttan när ungen är med så har man nog lite annat att fundera över. Hur som helst, om hon tror att hennes dotter blir lyckligare av att hon själv inte rakar bort håren på benen så är det ju upp till henne, jag tycker bara det är en väldigt konstig prioritering att välja att inte raka sig pga flickebarn men när hon fick en pojke gick det bra. Huh?

Tillbaks till mig igen, det är ju jag som är den viktigaste här i min blogg ;) Och jag gillar som ni förstått inte hår. Jag uppmuntrar vänner att skaffa sig näshårstrimmer, både män och kvinnor för håriga snokar är inte vidare vackert. De finns från en femtiolapp på Clas Ohlson till dyrare varianter. Jag har den billiga från classe men den är ärligt talat inte så bra. Jag ska satsa en hundring mer och köpa en sådanhär istället:

Philips näshårstrimmare ligger mellan 150-200 beroende på var man köper den. Misstänker att den är bättre än min budgetvariant.

Sen har vi då benhåren. På vintern trimmar jag mest smalbenen men på sommaren blir det hela benet från topp till tå. Trots att jag inte har så lurviga lår så både känns och ser det snyggare ut när det är slätt. Jag känner mig sexigare helt enkelt. Glöm inte de där fula stråna på tårna heller. Det är riktigt nasty med tårhår. Här finns det ju olika varianter. Ni vet, vaxa, kräm,epilator och raka sig. Vaxa har jag inte testat, det har bara inte blivit av. Bara hemma och det blev skit, men jag menar på salong. Epilator köpte jag en dyr jäkel men det gör ont och jag tycker inte det blir speciellt slätt och huden blir knottrig. Så jag rakar. Jag har haft en skithyvel nu. En från Infinity. Jag googlade den lite idag och alla verkar tycka likadant. Jag sa ja till ett idiotiskt telefonerbjudande. Ja jag vet, hur korkad är jag inte? Det är som att raka sig med en smörkniv. Kiss kass värdelös är denna rakhyvel.

Jag har inte med mig den värdelösa hyveln ner till skåne så jag gick ut på nätet för att stjäla en bild. Jag hittade bara en och den var praktiskt nog redan överkryssad. Det säger det mesta om den här saken.

Jag gillar inte fåniga tjejhyvlar överhuvudtaget. Rosa och inte alls lika bra som killvarianterna. Ofta är de dessutom dyrare och plastigare. Nej jag ska absolut gå tillbaks till min gamla trotjänare Mach 3. Bästa hyveln ever!

Jag hade den i säkert 12 år innan jag började vara otrogen med andra. Varför? Förlåt kära Machen!

Vad har vi mer för hår? Jo ögonbrynen. De ska också ansas. Mitt tips är att skaffa en riktigt bra pincett för det blir mycket enklare att hålla brynen snygga då. Även om det känns mycket att betala 100-200 för en metallbit så behöver man ju å andra sidan inte köpa ny så ofta. Jag noppade för övrigt mammas ögonbryn idag och uj vad hon gnällde. Aj aj aj. Men om man gör det ofta så känns det till slut inte. Ansiktet får ett lyft och ögat ramas in.

Det finns ju så himla många olika pincetter men de från Vitry är inte så dyra och funkar fint. Cirka en hundring för en sådan.

Sedan har vi ju de där andra småhåren i ansiktet också. Speciellt den där lilla fjuniga mustachen man ser så tydligt på sommaren då man är solbränd. Min är helt blond och håren är tunna men jag gillar ändå inte dem. Ibland tar jag Veet hårborttagningskräm där i cirka 30 sekunder men jag har insett att jag ska låta bli det. för visst försvinner håren men det är även översta skinnlagret så istället för nästan osyliga fjun blir jag tjusigt rödfnasig kring munnen. Hångel? Inte idag tack, jag har just flått bort min musche. Nu har jag istället fått tips via en annan blogg om spring tweezern. Fjäder pincett. Den ser ut att göra väldigt väldigt ont men man vänjer väl sig? Eller? Jag måste prova i alla fall. Man kan ju inte dö nyfiken.

Cirka en hundring kostar det här lilla tortyr(?)redskapet. Bland annat på kicks men sett billigare på nätet.

Ja det var väl alla hår det och tips på hur man håller sig lurv-fri. Förutom huvudet som sagt, men det är ju en heeelt annan historia. Puss på er alla monsterdiggare

 1. Makeupstore har en bra liten rakbladskniv som jag använder till att få bort alla små fjun kring ögonbryn, mustachen.. mkt bra.. Jag försöker få min kille att hålla efter sina ögonbryn..hahah får plocka max 2 strån, sen börjar han kämpa emot;)

 2. Vet inte om någon annan har skrivit/påpekat detta :P Men iallafall så vill jag bara påpeka att jag tycker det är rätt så svårt att hitta rätt pincett, har köpt flera olika och ingen av dem har varit bra. För något år sedan hade däremot HM en sort som var skitbra men precis som allt annat som är bra försvann den lika fort igen så jag hann inte köpa egen :/ Ville bara skriva det :)

  Förresten gillar din blogg starkt :)

 3. Linda Ö: Det var så lite så.. :) Jag är oxå sugen på en, men är rädd att det blir mer och/eller grövre hår. Vågar man chansa tro?

  Såg nu att jag skrivit överhåret istället för överläppen.. haha ;)

 4. Skriv din kommentar här!
  Tack Susann för länken! :-)
  En sån ska jag absolut köpa och ge mustaschen en duvning, fast det ser ut att kunna göra ont som bara den. Man kan väl köpa en bedövande salva på apoteket? Kanske kan smörja på lite sånt innan, iallafall på överläppen för att minska smärtan.

  1. Susann: ja det kan ju vara bra att kolla instruktioner innan man börjar tortera sig själv i onödan liksom. hehe. Fast det känns nog ändå men jag måste prova…

 5. Min mamma rakar inte bort hår heller men ändå har jag börjat med det, och min ena syster tar inte bort nåt hår överhuvudtaget så det spelar nog ingen roll hur man som mamma gör.
  Håller med dig om att det känns fräschare om man tar bort viss behåring och nej, budget-näshårstrimmare från CO brukar inte vara så bra – har en själv! :)
  Springtweezern funkar suveränt men ja det gör lite ont fast den verkar få bort alla pyttesmå hår på överläppen. Har inte vågat ta allt fjun i ansiktet dock..
  STOR KRAM
  PS. skrattade gott åt din aversion åt tå-hår = jag hatar oxå det!! ibland får jag ett ryck och tar bort från fingrarna oxå

  1. Inger: nej det tror inte jag heller att det gör. Och man blir väl inte mer jämställd bara för att man har hår eller inte, haltande argument. Måste prova den där läppfjädern jag också. Och jepp, jag tar också bort på fingrarna. Tå och fingerhår är sådant tjejer talar tyst om för det ska vi inte ha – men det har vi. Och våra fisar luktar inte smultron. Nooo, jag har avslöjat oss nu! ;) Kram

 6. Håller med dig Louise! Hår är inte fräscht, om det inte sitter på huvudet eller snyggt skägg på en karlslok! Förstår att du gärna vill förklara dig ang feministiskt osv, kan bara tänka mig alla PK-kommentarer som kan trilla in om man glömmer bort att nämna en sådan viktig sak, vilket är ganska tråkigt…! Skulle känna mig så sunkig och mer som en gorilla än vad jag redan gör om jag hade haft hår på ben och armar ;) Men men, alla är vi ju olika!

  Har aldrig hört om den där tortyrfjädern, väntar med spänning! ;)

  KRAM!

  1. Lisa: ja ibland är jag lite fånig som förklarar mig för det ska man ju inte behöva göra i sin blogg, den är ju inte direkt en politisk hotspot och man har ju rätt att skriva vad man tycker. Måste bli bättre på att inte rättfärdiga mina åsikter.
   Jag lovar att berätta när jag provat läppfjädern. Jag ska berätta exakt hur ont det gör. haha. Kram!

 7. Skriv din kommentar här!
  Den där sista hårborttagningsmanicken som du skrev om, hur funkar den?
  Jag har googlat men inte fått andra svar än att den är bra och miljövönlig, great, men lite utförligare beskrivning vore fint.

  1. Linda: såg att du fått svar. Ni är bra ni som svarar varann när jag själv inte orkat som nu när jag haft migränskit i två dagar. Därför inget inlägg idag (torsdag). får ta igen det imorgon. Kram

 8. Hej! Alltid lika kul att läsa din blogg. Jag läser den så gott som varje dag o jag blir aldrig besviken :) kul att hänga med i din vardag! Hur anv man den där mustachborttagaren?? Har ingen jättemuche men några ljusa irriterande strån o precis som du nämnde så syns de mer nu med lite färg i ansiktet. Jag har själv 2 tonårsdöttrar o skulle för mitt liv aldrig komma på tanken att inte raka mig för deras skull! De rakar sig oxå på helt egna initiativ! Ha det toppen!

  1. Annsofie:Tack, jag blir så glad när ni tycker om och återkommer till min blogg :)Den där tortyrfjädern funkar nog så att man liksom rullar bort håren, de fastnar emellan och sen ryker de all världens väg.ska svara mer sen när jag testat. Ha det jättebra. kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..