Nu ser vi till att berätta för Hm

Nu när det är helg tänkte jag att det kunde passa med en partyklänning. Jag begav mig till Hm för att prova lite av varje idag, bland annat en glittrande klänning jag sett reklam för. Här snackar vi riktigt feststass men tyvärr fanns den ju inte i min storlek i butik utan bara på nätet. Som det brukar vara med Hm. Jag gillar verkligen hm och kläderna där. Roliga, moderiktiga plagg till en vetting peng. Men jag gillar som sagt inte det det här med att de har kläderna i större storlekar online men inte i butik. Jag upprepar det jag skrev i förra veckan, varför ska jag och andra behöva betala frakt, moms och hela faderutten när de som är bara en storlek mindre kan köpa i butik? Vi kan inte använda rabatter som gäller för enbart butik eftersom plaggen bara finns online i storlek 46. Bah!

Så jag tänker maila dem. Igen. Om och om tills de förstår att större kvinnor inte ska behöva beställa på nätet. Jag tycker att ni ska göra samma sak. Det vill säga maila Hm och berätta att även kurviga kvinnor gillar deras kläder och gärna ser dem i butik också. Hm säger att de ständigt gör kundundersökningar men jag har inte sett en sådan om fysiska butiker, bara ibland om hur jag upplever internetbutiken. Det sägs att det inte finns efterfrågan på 46, men vi vet ju att det är fel eftersom de storlekarna alltid tar slut först online. Så skriv och berätta så de får reda på det. Vad vi önskar. En röst gör kanske inte så stor skillnad men om de märker att vi är många som tycker likadant… En saklig debatt utan påhopp är vad jag vill ha. Det kommer man längst med. Här är adressen info.se@hm.com

Glittrande och skimrande. Och lite för liten. Vill jag ha den får jag beställa online

199:- kostar den. Plus frakt då om man drar storlek 46.

Och så provade jag de här jag visade tidigare. De måste bli mina!

 

Jag undrar om det är likadant med skor? Finns de största bara online och inte i butik?

Nu ska den här uppviglaren sova en sväng. Imorgon är det lördag vänner, jag hoppas den blir en bra dag utan huvudvärk, sömnlöshet och annat skit som sänkt mig den här veckan. Sov gott så hörs vi imorgon (eller idag men jag måste ju lägga mig först för att det ska bli imorgon på riktigt liksom).

Puss o kram /Louise

 1. Skorna är ju bedårande!

  1. pastasson: Ja de är helt ljuvliga! Tack vare den tjocka klacken så verkar de dessutom ganska lättmanövrerade. Nu gick jag ju bara med ena foten i provrummet..men ändå. jag tror jag hade klarat av dem för med platån framtill lutar inte foten i 90 grader och hotar bryta den tvärs av.

 2. Hej Louise,

  Tack för pushen, nu har jag tagit tummen ur och mailat H&M angående detta. Och alla ni andra som läser den här bloggen – maila ni också! Ju fler som bombarderar H&M desto bättre. Nästan så man skulle starta en namninsamling eller nåt…

  Vill samtidigt passa på att tacka för en superbra blogg. Jag går in varje dag och läser, och tycker om nästan allt du tipsar om. So keep up the good work!

  Massa kramar
  /Caroline Andersson

  1. Caroline: Hurra vad bra att du också mailat! Jag hoppas att många fler gör det.
   Och tack så mycket för berömmet, jag blir så glad för alla som kommer in och läser och gillar. Tack! Kramar till dig! /Louise

 3. Jag såg den här klänningen på vägen ut från HM i går, men orkade inte gå in och prova, den är fin. Vad skulle du ha för strumpor till den?

  Skona är alldels för höga för mig, men grymt snygga!

  Ha det gott!

  1. Jeanette: Ja den är finfin. party så det skriker om det :) Jag hade förmodligen valt antingen hudfärgade eller kanske mörkgröna eller cerise strumpbyxor till.
   Ja skorna är höga men platån gör att de inte känns så farliga att gå i. jag har i och för sig inte testat någon längre stund men en del gör ju ont bara man provar dem. Det gör icke dessa.
   Ha en fin söndag.

 4. Anna skriver:

  Jag har oxå tröttnat då de har massa fina färgglada byxor rosa och orange men i butik finns bara 44 men på nätet 46, så irriterande :( jag mailar oxå

  1. Anna: Bra! Ska vi göra skillnad får vi ju visa att vi finns, vi som vill ha ut varorna i butik.

 5. Ett klagomål kommer att skickas även från mig!
  Jag är precis lika trött som du på att det aldrig finns större storlekar än 42-44 ute i butikerna.
  Nu shoppar jag ifs i en betydligt mindre stad, men utbudet är bra, endast de större storlekarna som på något sätt tycks ta slut väldigt snabbt!

  1. Fredrika: Ja och de största finns inte ens. Jag är i butiker så ofta att jag vet att det inte är att de tar slut i storlek 46 i samma sekund de kommer ut i butik. För de finns sällan i xl eller 46 helt enkelt. jag har många gånger frågat och får då svar att nej den går bara till 44. Jo..men inte på nätet. Så det är ju ingen världomvälvande sak vi önskar för plaggen FINNS ju de facto uppsydda. Sen att de gärna hade fått ha som Kappahl ofta har, dvs upp till 48/50 i vanliga plagg hade ju inte heller gjort något. Men ett steg i taget och vi är kanske där.

Comments are closed.

LOADING..