Hm’s svar om storlekar

 Godkväll alla. Som ni vet är jag ganska irriterad på det här med att butiker i många fall tycker att tjockisar ska ha fula jävla tält utan passform på sig. För är man tjock ska man ha tunikor och man ska inte markera midjan för det är det ingen kraftig kvinna som har. Punkt. Så känns det i alla fall när man kollar in alla plus size avdelningar. Det finns enstaka plagg jag gillar men för det mesta är det kärringkläder där. Ha de där kläderna i mindre storlekar och hur många tror de skulle handla? Inte så många va. Om jag låter sur så är det för att jag är det. Hm håller fast vid att de inte har så stor efterfrågan på större storlekar och även om svarsmailet är vänligt och proffsigt så känner jag mig ganska dumförklarad. Tydligen har jag helt fel i att det är efterfrågan på större storlekar och vi har ju ändå plus avdelningen att gå till. Och nätet.

I ett tidigare inlägg om storlekar som jag kallade ”jag vill ha kläder som passar NU” var det många som kommenterade (förlåt att jag inte svarade på dem än men jag läser ALLT och tänkte att jag gör det sen och så hamnade det längre och längre bak), bland annat var det någon som tyckte att jag skulle skicka in till Malous program Efter tio.. Det gjorde jag faktiskt direkt efter jag skrivit inlägget. Som ett förslag till vad de kan ta upp i programmet.

Hm’s mail är ganska långt men jag lägger ut det i sin helhet här (förutom delen där de tar upp tips om butiker med plus sortiment. Jag vet redan vart de butikerna finns)

”Tack för att du hör av dig och kul att du gillar våra produkter. Det är tråkigt att höra att du blir besviken över att inte alltid hitta din storlek i butik. Då det gäller utbudet av plagg i olika storlekar så erbjuder vi de storlekar som det är störst efterfrågan på. Om vi säljer väldigt mycket av en viss storlek, så finns det mer av den varan och säljer vi mindre så finns det färre av den varan.
Det är inte bara de kundundersökningar som vi regelbundet gör som vi baserar detta på, utan vi följer också försäljningen i detalj och tar fram framtida kollektioner och storleksspann utifrån den. Vi ser i dagsläget inte en lika stor efterfrågan på plagg i större
storlekar (eller mindre storlekar) och har därför inte möjlighet att ha ett lika brett sortiment att erbjuda i dessa storlekar. Men vi vill att så många som möjligt ska hitta kläder de tycker om hos oss, och hoppas att de allra flesta ska hitta något de gillar och som passar dem i vårt breda sortiment.

När det gäller vad vi säljer Online jämfört med vad som finns i vanliga butiker, så har ibland Online möjlighet att ha ett större utbud av färger och storlekar då deras lager servar ett stort område, de skickar plagg till kunder i hela Sverige.
En butik som säljer plagg i en viss stad har inte samma utrymme och kan  därför inte alltid erbjuda ett lika brett utbud. Vi hoppas att de flesta kunder ser det som en möjlighet att vi har försäljning både i butik och på Online, trots att man måste betala
frakt då man beställer från Online.

När det gäller större storlekar så är vi glada över att ha den kollektion vi kallar H&M+ som erbjuder plagg i storlek 44-54. När vi designar H&M+ ser vi framför oss samma kund/kvinna som handlar av vanliga H&M sortimentet, och därför är en stor del av H&Ms och H&M+s sortiment precis detsamma; färger,print och modeller på plagg.  Kollektion har nyligen bytt namn från BIB
till H&M+, just för att visa att vi vänder oss till samma kund. Anledningen till att vi fortfarande kallar kollektionen vid ett
annat namn är för att göra det lättare för kunder och för vår personal att hitta plaggen, syftet är att förenkla för kunder och för personal i butik. H&M+ säljs dels på Online men även ivissa butiker.

Ännu en gång, tack för att du kontaktade H&M med dina synpunkter. Vi kommer att vidarebefordra dem till berörda avdelningar.

Vänliga hälsningar

Helena Berglund

H&M Hennes & Mauritz Sverige AB”

Det är nog bara att inse, Hm kommer inte att ha 46 i butik annat än på sin plusavdelning för vi är inte lönsamma.Det är synd för de har verkligen många fina kläder, jag diggar H&M, förutom det här med storlekarna. Dags att ta tag i bantandet alltså om man vill handla där. Eller Lindex. Men de har faktiskt en del xl i butik. Zaras xl är inte ens lönt att nämna i sammanhanget för de är väldigt små och det är snarare ett skämt, eller hån, att kalla dem xl. Det är kanske stort för att vara en spansk kvinna(Zara är ju en spansk kedja) men nu är det i sverige och deras xl stämmer inte överens med andra xl eftersom jag överhuvudtaget inte får på mig deras kläder, och det får jag ju i andra affärer. Topshop har aldrig stora kläder och Mq har liksom Hm bara det i enstaka plagg.

Någon kommentarade på facebook att jag kan ju sluta äta så passar kläderna. Ja så är det, men jag är ju inte direkt ensam om det här med att dra större storlekar. Om jag vore det hade jag knappast skrivit om det som ett problem.

Nej nu ska jag lägga mig så det blir en ny dag. En förhoppningsvis mindre tjurig dag dessutom.

Sov gott och dröm sött. Kram /Louise

 

 1. Miranda skriver:

  Hej,
  jag kan rekommendera http://www.finixl.se om ni letar efter kläder i storlekarna 42-56. Jättemkt fina kläder! :)

 2. Anna skriver:

  Hej! HM ljuger uppenbarligen om att det inte finns efterfrågan på större strl. Jag är 42/44 och vet att HM precis som många andra minskat sina strl. Vet inte om de beror på att de blivit internationella men jag har kläder från HM och Lindex sedan tidigare och jämför jag dem med samma strl som säljs nu så är de tydligt mindre. T.ex är strl som förr var 42 nu 44. Kan ha alla mina gamla kläder i 42 men knappt ett enda som finns i butik nu. Beror knappast på att jag töjt ut dem eftersom många använts mycket lite.

 3. mona skriver:

  jag undrar vart man kan hitta snygga kläder till en som är typ 5- eller 6 xl? vill köpa nåt snyggt till svärfar

 4. Vadå sluta äta? Alla måste äta annars dör man! Korkat förslag. Hur det är med storlekar från 46 och uppåt vet jag inte, men överlag tycker jag att kläder är små i storlekarna. Jag är inte jätterund enligt mig själv i alla fall, men drar L och i bland XL. Trist är det.

 5. Zee skriver:

  Som om det inte räckte med bristen på storlekarna så när man väl hittar dom stora storlekarna så är modellen helt galen.

  Om man som jag drar 50-56 beroende på vad det är för plagg så har man inte samma propertioner som en normalviktig person, min byst är inte ”större” än min mage utan magen och häck tar upp mer plats.

  Och färger och mönster är alltid antingen enfärgat i lagom skrikiga färger så man ser ut som en spärrballong eller storblommigt… Det är undantagsvis som man hittar diskreta färger, eller ens basic black…

  En ”plus” kollektion måste vara designad efter hur kroppen är formad hos personer som drar dessa storlekar, inte bara ta enkla ”vanliga” kläder och göra större, det funkar inte, dom sitter inte bra om dom inte designats för det.

Comments are closed.

LOADING..