Blondinbellas nakna omslag

Here we go again. Så känner jag inför Isabella ”Blondinbella” Löwengrips nakna omslag för egna tidningen Egoboost. Bilden är fint skuggad och smickrande svartvit. Snyggt. Men jag har funderat och vridit lite fram och tillbaks på fenomenet med kvinnor som klär av sig nakna för att visa att de duger som de är. Folk applåderar så fort kvinnor slänger kläderna för en ”god sak”(Linda Skugge har gjort det, Amelia Adamo, Vecko revyns redaktion mfl). Varför? Vet folk på riktigt inte hur en normal kvinnokropp ser ut? Det har jag svårt att tro.

Jag är helt för att vi kvinnor ska tycka mer om oss själva med alla fel och rätt som är vi (jag försöker själv bidra på mitt sätt). Men gör vi det mer för att man slänger kläderna? Jag tror inte det. Nu tillhör jag inte Egoboost och Vecko revyns målgrupp. Kanske kvinnor mellan 15 och 25 faktiskt tycker de duger om Blondinbella tycker att hon gör det? Det är jättebra i så fall.

Kvinnor har kämpat för att vara smalast och vackrast i århundraden. Då, för en miljon år sedan, skulle korsetter snöra ihop kroppen och puffa upp brösten. Smalast midja vann. Twiggy med sin pojkfigur fick kvinnor att vilja se ut som henne på 60 talet. På 80talet ville vi se ut som Jamie Lee Curtis i filmen Perfect. Jag minns att vi redan på lågstadiet tävlade om vem som vägde minst när vi hade hälsokontroller hos skolsköterskan. Vi visste att smal var fint för det hade vi lärt oss.

Kommer dagens flickor och kvinnor tycka att de duger som de är och inte ha utseendemässiga förebilder? Nej jag tror inte det. Driftiga och duktiga kvinnor har vi inspirerats av hur länge som helst, för det är hon ju, Isabella.  Men tror ni att Barbro” Bang” Alving hade strippat för att visa att hon dög? Så fan heller. Men visst, naket säljer .

 1. Hejcsom bloggläsare av både dig och blondinbella var detta ett kul inlägg av dig. Blondinbella må vara blond, snygg, ha skrivit märkliga saker i sin blogg. Men och som flerårig läsare och faktiskt 30 år kan jag säga att den tjejen även skriver om sin svarta sida. Hur dåligt hon mått som tonåring, hur tufft det var att bli singel igen. Som jag ser det har hon gått upp i vikt, skapat sig wn karriär med eller utan son pappas hjälp. Egoboost handlar om allt annat än utseende. Det handlar om att stå på sig. Jag är själv överviktig brunett, högskoleutbildad och singel i Malmö. Kan hon vara en förebild för mig samtidigt som Flinck är det måste hon ha något. Igenkänningsfaktor!!! Att hon kastat kläderna är bara marknadsföring klart. I hennes blogg ser du svullen mjölkmage. Heja blondonbella och big ass fasion!

  1. Sara: Ja självklart tycker jag också att Isabella gör en bra insats som försöker vara en bra förebild för unga tjejer. Absolut! Jag funderade ett tag över om jag skulle skriva något om det eller inte men journalisten i mig tycker det är både intressant och även viktigt att kunna se kritiskt och granska olika företeelser. jag sågar inte hennes nakenbild men jag menar att det kan finnas andra och bättre sätt kanske. Men det är min åsikt. Någon kallade mig magsur för att jag har en annan åsikt än vad hon hade men det får stå för var och en. Jag tycker personligen det är bra med diskussioner så länge de är konstruktiva. Tycker det är väldigt roligt att du gillar både mig och Blondinbella :) Kram till dig!

 2. Jag tycker hon gör något riktigt bra för som du skriver är du inte målgruppen men har en dotter som är 21 och ser upp till Blondinbella och jag tycker hon är en klok förebild för de unga tjejerna. Att klä av sig är ju mer att ord och handling går ihop. Heja Isabella!

  1. Ja jag hoppas bara att det där med size me gäller även om en vältränad tjej hade gjort samma sak. Det känns lite som att det är fint av henne att visa sig för att hon väger några kilo mer än för några år sedan. hade hon hyllats om hon vikt ut sig som hon såg ut då? Någon vänlig själ kalla mig magsur för att jag är ifrågasättande istället för att stämma in i hyllningskören. Det är sorgligt att man blir en bitch för att man har en åsikt som inte överensstämmer med den stora massan.

   Men som jag skrev, om unga tjejer tycker att hon är en bra förebild när hon visar sig naken så är det ju bara bra. En annan reaktion är att de unga killarna tvärtom gör henne ”knullbar eller icke knullbar” på en massa forum. Dissikerar kroppen och tycker att hon är fet. Jag har en känsla av att unga tjejer också läser detta.

 3. Kan bara hålla med dig!
  VARFÖR ska man behöva klä av sig?
  Lite töntigt och ”gammalt” säljknep vid detta laget!
  Kramen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..