Parfymsniffande

Gillar ni parfymer? Det gör jag! Jag älskar att gå runt och dofta inne på Åhléns parfymavdelning. Sniffa på gamla favoriter och hitta nya. Eftersom det finns hundratals är det svårt att veta vart man ska börja och sluta så jag brukar ta samma varv och undvika dem i mitten. Det är de så kallade kändisparfymerna jag inte är vidare intresserad av. Jag såg att en av de senaste som ”släppt en parfym” är Justin Bieber. Tonårstjejerna fotograferade sig med papp-Justin och luktade på parfymen så den verkar ha köpare.

På min tid hade vi Date som första parfym. Min favorit var den rosa tjejen. Isabel hette hon.Nostalgisk länk till Date här. Sedan kom Anais anais, Eden, Laguna och de andra Dali´ parfymerna. Nu kör jag mest med Miracle från Lancôme, Issey Miyake och Fresh Laundry från Clean. Jag har några andra också som jag använder ibland men nu börjar de snart bli gamla. Det är nog snart dags för ett nytillskott. Kanske blir det en av dessa som jag tyckte väldigt mycket om. Jag har inte skrivit ner något om topp- och basnoter och vilka familjer de olika parfymerna de tillhör. Det får ni googla själva ;)

Absolutely me från Escada.

Miss Dior. Så god och så fin flaska.

Parisienne. Den här valde jag att spruta på mig. Två parfymer på huden räcker annars blir det lätt horhus-doft av det hela.

Parisienne, l’extreme. Jag vet inte riktigt vad skillnaden är mellan den här och den vanliga Parisienne men god är den.

Flora från Gucci. Den finns i flera olika blomdofter. Den här är Gardenia. Min näsa var full här så jag sniffade inte på de andra.

Narciso Rodriguez. Den här doftade jag främst på på grund av den fina flaskan.

Älskade Issey Miyake! Här i en sommarversion. Mmm!

 1. Vilken nostalgitripp, vem minns inte DATE parfymerna!!
  Även om mitt val av parfymer idag är mer sofistikerat är känslan fortfarande densamma. En fin komplimang är när nagon undrar vilken parfym man använder.!

 2. maria skriver:

  Testa oxå Marc Jacobs Daisy….den är underbar….och flaskan är ursnygg…Viktorias Secret har oxå flera goa vardagsparfymer…..

  1. maria: ja deras flaskor är ju bara sötast! Jag gillar flera av Daisy dofterna. Eau so fresh är ljuvlig!

 3. Dolce & Gabbana – The One är ni nya drog, sprayar på mig den varje gång jag är på kicks och någon gång ska den bli min, men under tiden använder jag DKNY Pure.

  1. Camilla: jag håller med, den är god. Jag gillar även deras Rose the one.

 4. Jag är allergisk mot starka dofter, så tyvärr kan jag inte använda parfym…

 5. JH skriver:

  Haha – Date! Min favorit var den ljusblå Pamela (mest för att hon var snyggast).
  Sen kommer jag ihåg ölshampoo och Jane Hellens de där trekantiga flaskorna där shampoo och balsamflaksan passade så bra ihop :)

Comments are closed.

LOADING..