Hur man skaffar gratis pysselmaterial, del 1

Tänkte att jag skulle dela med mig av hur man får tag på pysselmaterial för 0 kronor! Det är verkligen en fördel att arbeta med material som är gratis utifall pysselprojekten inte faller ut som man önskar!

Något som jag verkligen haft mycket användning av är gamla tapeter! Det var för flera år sedan som jag och min syster gick in i en färg- och tapetbutik för att låna material till en butiksskyltning.
– De här kan ni få.
– Och de här med.
– Vi har mer på lagret här ute som ska slängas, vill ni ha det med?

Jag och min syster blängde rakt ner i lådorna som gömde glittriga, mönstrade och fantastiskt färgstarka tapeter.
– Ja! Ja, jättegärna! Tack! Tack-tack-tack! utbrast vi.

Sedan dess har jag byggt upp goda relationer med lokala tapet- och färgbutiker. Under åren har jag faktiskt fått en hel drös med vackra tapeter att pyssla med.
Trots att de är utgående, är de fortfarande vackra. Alldeles för vackra för att slängas.

Så mitt tips är:
Gå till färg- och tapetbutiker och be snällt om att få ta hand om deras utgående sortiment. Tapetböcker har oftast ett helt gäng med roliga mönster! Och tapetrullarna räcker till att göra om både bord och stolar!
Spar på miljön! Gör om! Gör eget!

  1. Samara skriver:

    Jag fick det här tipset av en vän ifjol, och har verkligen försökt, men inga tapetaffärer i Umeå verkar vilja ge bort, de säger sånt som ” nu har vi inga över, återkom senare ” eller så säger de att de brukar ge till dagis, osv osv, på ett ställe tog mitt mitt nummer och skulle ringa när de fick nån över, men de hörde aldrig av sig.
    De kanske är snåla här i stan ? ;)

Comments are closed.

LOADING..