Hur man skaffar gratis pysselmaterial, del 2

Jag fortsätter på min ”skaffa-gratis-pysselmaterial-skola”. Här kommer tips nr 2:
När jag jobbade extra på Designtorget tog jag tillvara på emballage som kom med nya produkter och egentligen skulle slängas. Jag kunde ju inte låta en massa pysselmaterial gå till spillo!

Det resulterade till och med i att mina f.d. kollegor var så oerhört snälla och sparade undan bubbelplats, runda cylindrar, metallskenor, snören och silkespapper till mig.
– Är detta något du kan göra något av? frågade de.
Jag såg genast pysselprojekt framför mig och nickade glatt.

Så mitt tips är:
Gå till butiker och be snällt om att få ta hand om deras gamla emballage, man vet aldrig vad man kan hitta! Och skobutiker har till exempel bra kartonger att tapetsera om!
Spar på miljön! Gör om! Gör eget!
Och låt personalen få slippa gå till soprummet…

  1. I do! Jag skickar en massa Tradera-paket i kartonger från Maxi. Inte så pyssligt men mycket behändigt.
    Och i julas hittade jag fullt av långa, blanka band i regnbågsfärger som kommit från någon fest gissar jag, kanske hade de fungerat som en sorts konfetti. De hängde i buskarna runt om mitt hus, och alla klappar blev extra fina med dessa band i år :)

    1. Åh! Hade velat se bilder på det! :)

  2. Jag vågar nog inte gå in i butiker och fråga, men jag sparar absolut på emballage som tar sig hem till mig. Det är inte kul att gå och handla en massa grejer på Panduro, återvinning ska det vara! Eller saker från secondhandbutiker/loppisar. Har hittat broderitråd i fantastiskt fina färger t ex, för en spottstyver. NÅN liten sak kanske man behöver köpa från Panduro eller en liknande butik förstås…

Comments are closed.

LOADING..