Nordiska Galleriet, Gamla Lampor och Svenskt Tenn

Jag har tillbringat sista dagen i Stockholm med min frilanskollega Dennis, som guidat mig bland redan nämnda butiker. Han är verkligen en utmärkt guide som berättar anekdoter om designklassiker och är snabb med att både beundra och avfärda möbler och föremål. Och han gör det lite teatraliskt, vilket är väldigt roligt.

Vi började med att gå till Nordiska Galleriet på Nybrogatan 11. Och det första jag såg var en fin lampa i skyltfönstret.Sen när vi var påväg till butiken Gamla lampor såg jag den här flaggan.
Som var lite kul.
Mitt nya kontor..? :)

Så kom vi fram till Gamla Lampor på Almlöfsgatan 3, där det var överfullt med gamla lampor. Riktiga klassiker blandades högt och lågt.Till sist kom vi fram till Svenskt Tenn på Strandvägen. Det var första gången jag var där och fick uppleva Estrid och Josefs skapelser.


LOADING..