Jag var i elden och vände

Den här våren har haft ett mantra. ”Det som inte dödar härdar”. Ni vet när man inte tror att livet kan bli mer bräckligt och upp och ner, och så kommer nästa känslostorm. Sjukhus, död, relationsstormar, svek, hopp och förtvivlan. Men ändå så mycket kärlek. Det märkliga är att jag lyckats skilja jobben från det. Karriären har gått jättebra. Jag har inte kraschat utan gått upprätt. Inte att det är något fint i det. Måste man krascha så ska man. Jag har kraschat klart, det är väl så jag resonerat och kavlat upp ärmarna ännu en gång och levererat för att det har känts viktigt för min självkänsla. Det har hållit mig levande.

Nu är det bättre. Nu ser jag en ljus och varm sommar. Trots att vad som helst kan hända, som alltid. Jag pratar med Bella eller Cimon eller någon annan hjärtat bultar för och får mer tro på lyckan. Vad den nu är.  Jag njuter av dagar som just dagar. Med allt och inget. Jag vågar gråta och känna eufori. Jag är inte rädd för känslorna.

Snart läggs den här bloggen ner och en ny, nischad kommer till. Var och hur berättar jag snart.

Tills dess pausar jag här. Och ger er all kärlek, oavsett om det är aska, eld eller lite mer… Eufori.

 

 1. ”Snart läggs den här bloggen ner och en ny, nischad kommer till. Var och hur berättar jag snart.”

  Var sak har sin tid och sin plats.

 2. Anonym skriver:

  Sprid inte myten om ADHD Cissi, tänk till lite nu. Varför har 5 miljoner skolbarn i USA diagnostiserats med ADHD? Svaret är 7,2 miljarder dollar i försäljning av ADHD-droger per år. Läkemedelsindustrin drog in 208 miljoner på försäljningen av ADHD-droger bara till barn i Sverige förra året. Totalt, inklusive försäljningen till vuxna, 470 miljoner – nästan en halv miljard. En stor ADHD-industri som omsätter m
  iljardbelopp i Sverige har vuxit upp.

  Barn har blivit mjölkkossor och Psyko Pharma satsar just nu enormt mycket på barn. USA har flest ADHD-barn och mest försäljning av amfetamin i världen, men det finns absolut inget som visar att det hjälper – tvärtom.

  En av huvudforskarna i världens största långtidsstudie av ADHD avslöjar nu att barnen drabbades av tillväxthämningar, de utvecklades inte som de skulle, och ”för det andra fanns det inga positiva effekter – inga alls. Avslöjandet gjordes i BBC-programmet Panorama, What next for Craig, måndagen den 12 november.

  En studie i USA på 600 barn visade att ADHD-droger är ineffektiva vid långtidsanvändning samtidigt som de hämmar barnens tillväxt. En annan studie i Australien som förmodligen är den längsta och välgrundade fann att ”ADHD-medicinering, som bäst, inte är framgångsrik, och som värst, skadar skolprestationerna och ökar riskerna för stroke och kardiovaskulära komplikationer.

  31 varningar har utfärdats av myndigheter i åtta länder om att centralstimulantia skapar skadliga ”biverkningar”, inkluderande hjärtproblem, mani, psykos, plötslig död, hallucinationer depression, fientlighet, krampanfall, självmordsrisk och ångest.
  En annan studie visade att 64% av alla undersökta ”ADHD-barn” hade matallergier som framkallade ”ADHD-symtomen”.
  20 studier om biverkningar från flera länder om allvarliga biverkningar (samma som ovan) från ADHD-droger.

  Det finns ingen som helst test, blodtest, hjärnskanning, labtest, genetiska test, magnetröntgen eller vanlig röntgen eller något test som kan upptäcka ADHD. I verkliga livet finns den ej. Det finns därmed ingen medicinsk grund för att skriva ut ”ADHD-droger”.

  Alla länder klassificerar Ritalina och amfetamin i samma beroendeframkallande narkotikaklass som kokain, morfin och opium med högsta missbrukspotential.

  MTA-studien (Världens största långtidsstudien av behandling av barn ”med ADHD) skulle en gång för alla visa att amfetaminbehandling var säkert och gav resultat. I stället motbevisade man detta. Intressant att notera var att de som utförde studien var bland de främsta propagandisterna för behandling med amfetamin, vissa var till och med upphovsmän till begreppet ADHD – och de hade alla intima kontakter/relationer med läkemedelsindustrin. Listan över deras kopplingar utgör över en halv A4-sida. MTA-studien VISAR ATT ADHD-DROGERNA GAV TILLVÄXTHÄMNINGAR OCH INGA POSITIVA EFFEKTER

  En av ADHD-diagnosens upphovsmän, även kallad ”Gudfadern inom barnpsykiatrin”, Joseph Biederman, skrev i en artikel tillsammans med Christoffer Gillberg om den psykofarmaka som används vid ”ADHD-behandling” att den ”visat sig vara mycket effektiv för långtidskontrollen av kärnsymtom vid ADHD – vilket den alltså inte alls visat sig vara i MTA-studiens långtidsuppföljning. Men då var det tyst – och Gillberg strimlade sin studie. Och Biederman avslöjades med byxorna nere av New York Times för att ha utlovat läkemedelsbolag resultat innan han ens utfört studier.

  Det är ett enormt fusk och förfalskning inom ADHD-industrin. Det handlar om ren försäljning av amfetamin; en försäljning som ger enorma intäkter. Den andra och den längsta långtidsundersökningen av ADHD-droger beordrades av hälsoministeriet i West Australia. Mängden allvarliga biverkningar och brist på resultat fick dem att agera. Studien visar att ADHD-droger inte har någon positiv långtidseffekt vare sig på beteende eller skolresultat. Tvärtom, det är tio gånger så stor risk att skolresultaten försämras för de barn som får piller. Dessutom ökar risken för hjärtsjukdomar.

  Professor Lou Landau som var en av författarna till rapporten intervjuades i ABC News. Han fann att de centralstimulerande drogerna ökade blodtrycket och hade noll resultat på skolprestationer och beteende.

 3. Leo skriver:

  Bara kör på. Du väcker bra frågor och är klädsamt kaxig med rätta så jag jag har bara detta att säga: skit i alla tyckare.

 4. Marcus skriver:

  Jag har lyssnat länge på dig på Radio 1 och känner nu att jag måste säga några saker. Du är jättebra, men följande saker kan du bli bättre på.

  Det känns som att du är lite för intresserad av dig själv. Du kan ha intressanta gäster som är experter på de ämnen du tar upp, men ändå prata mest själv, om dig själv. Ringer någon in säger du ganska ofta att tiden är ute, det är dags för reklam, trots att du kunde ställt någon intressant följdfråga. Och det är ju ofta inte dags för reklam, det är bara ett sätt att bli av med lyssnaren som ringt. Förstår om det är Jarry som ringt för femtielfte gången, men så är det ju inte alltid :)

  Tror också att du skulle vinna på att ta ett djupt andetag emellanåt och tänka till innan du pratar bara för att prata. Ibland pratar du bara på, och då kan det komma ut lite mindre smarta saker, som tex; ”Mia Skäringers karriär är bara byggd på att kolla på mig, jag är inte perfekt”. Eller när du pratade om utförsäkrade och det var riktigt tråkigt att höra hur dåligt påläst du var. Detta är bara ex utifrån de avsnitt jag lyssnat på nyligen.

  Ofta startar du med en frågeställning men pratar sedan om andra saker större delen av programmet. Du och Simon gillar ju båda att prata om er själva och ibland blir det för mycket jag jag jag. Ibland verkar det som att du bara pratar på om vad som helst för att få prata om dig själv.

  Om du bara skulle vara mer påläst när ni tar upp viktiga ämnen, lite mer förberedd så programmen får mer struktur och inte helt glider iväg samt lite mindre självfixerad så blir programmet superduperbra!

Comments are closed.

LOADING..

Uppdatering!

Bloggande under all kritik här. Men nya grejer på g, mycket att stå i. Återkommer med mer info snart! Så länge: några random bilder från nyligen. Puss på er!

20120607-001936.jpg

20120607-002029.jpg

20120607-002056.jpg

20120607-002109.jpg

20120607-002042.jpg

20120607-002130.jpg

20120607-002147.jpg

 1. Tina skriver:

  Men Cissi, jag saknar dig! Kom tillbaaaka och blogga lite, sneeeela? :)

Comments are closed.

LOADING..

STOLT!

Läs mer om temveckan #samex HÄR!

 

 1. hej Cissi! du är så jävla grym i radio 1. Lyssnat på dig på play radio sedan ett halv år tillbaka när jag lagar mat, äter, städar, pluggar, eller bara glor i min ensamhet. dina program är det bästa jag vet radioväg och gör mig alltid så himla glad! tack för det!! /charlotte

Comments are closed.

LOADING..