Inget att försvara

Vilken dag det är idag. Det känns som att den går så extremt snabbt. Jag såg fram emot en lugn och mysig kväll med fina och roliga blogginlägg, god mat, en film och en massa annat mysigt. Vad har jag hunnit med sen jag kom hem? Jag har suttit och kollat resor till jul, julen ska nämligen inte firas i Stockholm;), och sen har jag sprungit till posten för att få iväg era teér och några andra paket. På vägen hem från posten köpte jag bilar och mjölk, så nu har jag unnat mig lite gotte och en kopp kaffe. Det blev en bra kväll ändå men inte riktigt lika innehållsfylld som jag tänkt mig. Jag är dessutom galet trött. Den här veckan har varit min andra på inspelningen av ”Huset fullt av hundar” och det är mycket att hålla reda på och kallt har det varit så kroppen och huvudet längtar nu efter lite helg. Imorgon har jag en kort inspelningsdag så den kommer att bli lite som en skolavslutning inför mitt jullov som håller i sig t.o.m den 27:e dec.

Jag såg att några av er var skeptiska inför programmet, jag förstår er och jag hade säkert varit likadan om jag lite snabbt hade hört om konceptet. men ni vet vilken djurvän jag är och jag hoppas att ni förstår att jag aldrig skulle gå in i ett sånt här projekt om det var tveksamt. Hundarna har det bra och vi har två underbara hundexperter på plats hela tiden. Självklart får ni tycka vad ni vill men ni kan väl ge programmet en chans och se vad det faktiskt är innan ni dömer.

Nej, nu ska jag gå ut med Kitty innan jag sen lägger mig och kollar på en film.

Puss på er alla!

 1. Du anonyme ”hundägare sedan 15 år” har du inte förstått att det inte är principen att hitta nytt hem för hundar som är tvungna att flytta som detta gäller, utan hur det görs. Dvs hur djuren exploateras och utnyttjas i underhållnings- och därmed vinstsyfte. Det finns andra sätt att göra detta på. En sann djurvän är någon som vägrar låta djur bli utnyttjade på något sätt. Det gäller att skydda de som inte kan tala för sig själva antingen det är barn eller djur och det är något som Claudia också med sin utbildning borde känna starkt för. Du Claudia hade säkert kunna göra mycket gott, kanske ideellt, på annat sätt för hemlösa hundar istället för detta som du med all säkerhet också får betalt för. 30 silverpenningar…

 2. Och förresten, vad är den ”sann” djurvän”? Du har tydligen det moraliska tolkningsföreträdet där, Ulrika?! Snacka om att sätta sig på sina höga hästar!

 3. Jag förstår inte hur ni kan såga en idé som går ut på att hitta nya hem för hundar som är tvungna att flytta. Hur skulle det gå för dem annars? Avlivning helt säkert! Är det djurvänligt. Ibland är djurlobbyn mer än korkad i sina reflexmässiga reaktioner. Ingen kan ju ta er på allvar när ni slår åt höger och vänster utan att reflektera!

 4. Skriv din kommentar här!
  Ledsen, men en sann djurvän ägnar sig inte åt en programidé som den här som förstärker människors syn att man välja bort ett husdjur så snart det inte passar längre. Vi har två omplaceringshundar hos oss, en som kom för 2½ år sedan och en för 1½ år sedan – det tog lång tid innan de hundarna kunde koppla av och deras riktiga personligheter kom fram. Här ska de forceras fram något under kort tid… ska man ta hand om en omplacering så är det TID, LUGN och en stor portion TÅLAMOD som måste till. Det lär nog inte bli bra TV…

 5. Ny programide, SVT?

  Man tar en fosterfamilj som vill ha ett barn, sedan tar man sex barn som får bo hemma hos fosterfamiljen. Man tar dit en en barnpsykolog och en socialsekreterare som hittar på lite roliga utmaningar för barnen och familjen. Varje dag så får familjen rösta ut ett barn tills det bara återstår ett barn – det man gillar… bäst! – de andra skickar man till något barnhem!

  Det borde ge bra tittarsiffror!

 6. Vilka signaler tycker du att detta ger Claudia?
  Framförallt till våra barn …?

  Hunden är en leksak som man kan testa lite och sedan välja bort ..

  men… Hunden är ett mycket intelligent och känslofullt djur Claudia ..

  Sorgligt att du ställer upp på detta ! Beklagar verkligen

 7. Folk är ju helt knasiga.. Hur skulle hundarna kunna komma till skada? Herregud! Nä, jag litar helt på dig claudia!

 8. Skriv din kommentar här!
  Detta bevisar inte att du är hundvän bara att även du har ett pris att köpas. Det är skillnad på att vara hundvän och media kåt.

 9. Tyvärr tror jag inte många kommer se dig som en djurvän efter detta program har sänts!

  Sorry, men en djurvän handlar inte så. Och är du utbildad inom hund så borde du veta bättre än att tro att hundarna har det bra i en stressig inspelningsmiljö, där det förutom en ny familj på minst 4 pers finns 5 andra hundar, 2 coatcher OCH en inspelningscrew och du själv. Rena rama kaoset för en hund som precis förlorat allt vad stabil tillvaro heter.

  Jag hade en omplaceringshund tillsammans med min sambo. Hon var väldigt nervös, och jag är övertygad om att ni hade behövt ta bort henne första dagen av inspelning om hon hade varit med! Självklart kan jag inte stödja en ide när jag sett hur en omtumlande det är för en hund att byta hem!

  Hoppas du ändrar dig, så kanske folk fortsätter ha tro att du är en god djurvän.
  //Nathalie

 10. När jag läste inlägget om programmet så tänkte att de verkade vara ett lite konstigt program och är det där verkligen det bästa för hundarna, men så tänkte ja ‘Claudia är ju en otrolig djurvän så hon skulle ju aldrig vara med om det inte var något bra för hundarna’ :)

  Jag kommer ge programmet en chans :D hur länge kommer de ta innan de sänds?

  Kraam

 11. Tycker det verkar vara ett bra program jag med.Och jag tror inte att du skulle gå in i något du inte trodde på!
  Ha en bra dag!
  Kramar

Comments are closed.

LOADING..