Livebaka med mig varje söndag

Frida Skattberg
Hej du fina! Hoppas att du mår bra. ♥

Jag mår bra och jag har någonting SÅ himla roligt att berätta för er..

På söndag den 16/12-18 börjar äntligen mitt LIVEBAK på instagram. Jag vet att ni har längtat som tokar! Och det har jag också, det har bara varit svårt att få ihop tiden till allt jag vill göra.

Inte nog med att vi ska baka tillsammans varje söndag så har ni även chans att få hem det jag bakar i livesändningen! Alltså ni hör ju så ljuvligt?

Alla som är med och kollar och kommenterar under livebaket har alltså chansen att få hem en låda med mina bakverk på posten. Så en gång i veckan kommer jag att skicka ut bakverk/godis till någon/några av er! Det ska bli så himla roligt.

Jag livebakade tillsammans med Fazer (en av mina samarbetspartners) i lördags (nästa är på Torsdag) och sändningen låg på livetoppen hela tiden. Så roligt med ett sådant högt tryck. Ni är verkligen bäst!

Jag berättade detta för er på instagram för ett par dagar sedan och ni blev så himla glada och peppade! OJ så roligt! Hoppas att ni vill vara med på detta. Nu kör vi!

Om ni har några önskemål på vad jag ska baka i livesändningarna så är det bara att maila mig eller skriva en kommentar här, eller ett DM på instagram! 

Ha en strålande fin måndag, mina vänner! Stor kram.♥

  1. Kommer liven sparas?
    Har träning söndagar 18 så hade varit roligt å se det i efterhand iallafall tanke på att jag missar det

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Kärleksmums med pepparkaka

karleksmums pepparkaka
Kärleksmums med pepparkakssmak. Jamen ni förstår väl så ljuvligt! Och så väl passande idag på självaste Pepparkakans dag. Jag älskar pepparkakssmak och rör ner lite pepparkakskryddor i både bullar, kakdeg och kladdkaka. Det blir verkligen himmelskt gott. Perfekt nu till jul också, visst?

karleksmums pepparkaka
Jag har kopierat mitt eget recept på kärleksmums och då rört ner min pepparkakskrydda i smeten. Kakan blev väldigt god och oerhört saftig, precis som det ska vara. Jag älskar kärleksmums och har det allra bästa knepen för att få den sådär riktigt supersaftig och med mycket smak!

Kärleksmums med pepparkaka, 35 bitar:

Ingredienser Kaka:
200 g smör
2 msk pepparkakskrydda
2 dl mjölk
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1.25 dl kakao
2.5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Ingredienser Glasyr:
150 g smör
1 tsk pepparkakskrydda
7.5 dl florsocker
4.5 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
0.75 dl kokt kaffe

Garnering:
2 dl kokos

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form (25×35 cm) med höga kanter med bakplåtspapper.
2. Smält smöret, rör ner pepparkakskrydda och mjölk, låt svalna.
3. Vispa ägg och socker på hög hastighet i din assistent eller med elvisp, tills det blivit ljust och fluffigt, i 5-7 minuter.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och sikta sedan ner det i smeten. Vänd runt försiktigt så att du får en klumpfri smet.
4. Tillsätt smörblandningen och rör ihop en jämn smet.
5. Häll upp smeten i formen och grädda den ca 20 minuter i mitten av ugnen.
Kolla så att kakan är klar: Stickan ska vara torr.
6. Tag ut kakan ur ugnen och lägg över en bakduk. Tryck försiktigt med handen på kakan så att den jämnar ut sig.
7. Gör ca. 20 små hål i kakan med t.ex skaftet av en slev, låt svalna en aning.
Medan kakan står och svalnar kan du göra glasyren:
1. Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan resterande ingredienser.
2. Rör ihop till en klumpfri smet och häll den sedan över den avsvalnade kakan.
3. Strö till sist över rikligt med kokos.
4. Låt kakan stå och svalna ordentligt så att glasyren stelnar, i ca. 2 timmar. 5. Skär slutligen upp i rutor och förvara i tätslutande burk med lock.

karleksmums pepparkaka
Ser ni hur glasyren runnit ner i kakan? SÅ himla gott! Det kan aldrig bli för mycket glasyr, inte sant? ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Skumtomtefudge

Skumtomtefudge
Skumtomtefudge. Alltså vit chokladfudge med skumtomtar. Smakar verkligen ljuvligt om jag får säga det själv. Innan jag provade denna fudge så trodde jag att den skulle bli alldeles för söt, men tji fick jag. Den är inte alls så söt som en kan tro. Himla god! Undra om jag ska prova detta med annat skumgodis också? Vad tror ni? Lakritsmarshmallows?

Skumtomtefudge
Förutom att den är himla god så är den också väldigt enkel att röra ihop. Prova själva så får ni se. :-)

Skumtomtefudge, 30 bitar:

Ingredienser:
3.5 dl strösocker
75 gram smör
2 dl vispgrädde
20 st skumtomtar
250 gram vit choklad

Gör så här:
1. Blanda strösocker, smör och vispgrädde i en stor kastrull. Klipp sedan ner skumtomtarna och låt koka upp.
2. Sänk värmen och låt sjuda under omrörning tills alla skumtomtar smält ordentligt.
3. Tag av från värmen och rör ner hackad vit choklad. Rör ihop en slät fudge.
4. Häll upp i två klädda brödformar (1.5 l /form) och låt stelna i rumstemperatur.
5. Tag upp ur formen och skär i jämnstora bitar.

*Förvaras i en burk med tätslutande lock.

Skumtomtefudge
Jag ska ge bort min burk i julklapp till en person som jag gillar väldigt mycket. Älskar att ge bort hemgjorda julklappar. Så fint, visst? ♥

    1. Generellt håller sig allt julgodis 3-4 veckor i kylskåp. Men i frys håller det sig upp till 3 månader. :) Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..