Sockerlag – Recept

sockerlag
Sockerlag till bullar, drinkar,  desserter, fruktinläggningar och bakverk som till exempel italiensk maräng. Enkelt att göra och bra att ha i kylskåpet.

Vad är då sockerlag? Jo! Det är lika delar strösocker och vatten som kokas ihop tills strösockret löst sig. Sedan får lagen svalna och så är den färdig. Galet enkelt! Jag penslar alltid mina Bullar med sockerlag. Även när jag gör lemonad eller italienska maränger så använder jag sockerlag. Har alltid en flaska hemma i kylskåpet, för vet ni att sockerlag håller i upp till en månad i kylskåpet? Toppen ju!

Prova att smaksätta sockerlagen med lite rivet citrusskal, t.ex. lime. Det är supergott! Även vanilj kan du röra ner. 

Sockerlag, ca. 1/2 liter:

Ingredienser:
2.5 dl strösocker
2.5 dl vatten

Gör så här:
1. Koka ihop strösocker och vatten, rör om till sockret löst sig och låt sedan svalna innan du häller upp lagen på en flaska. Gärna glasflaska! Förslut flaskan och låt stå i kylskåpet tills du ska använda den.

sockerlag2
Hoppas att ni ska gilla receptet! ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Enkla Cake Pops

cake pops

Cake pops. Ljuvliga klubbpinnar med en kakboll i ena änden. Perfekt att svänga ihop om du har en bit sockerkaka över efter ett kalas eller liknande. Funkar även att göra på kladdkaka eller t.ex. brownie.

Mina är lite fuktiga pga. att jag haft dem i frysen. Jag ville prova för att se så att det funkade och det gjorde det. Det enda som blir är denna kondens när de tinar. Men det är ju inte hela världen, visst? :-)

Cake pops
Se så ljuvligt gott det ser ut! Åh de är så goda. Går hem hos såväl stora som små på vilket kalas- eller vilken fikatillställning som helst. Det lovar jag.

Cake pops, ca. 25 st:

Ingredienser:
500 g sockerkaka
200 g färskost
rivet skal från 1 citron
300 g mjölkchoklad
strössel & klubbpinnar (jag använder grillpinnar)

Gör så här:
1. Börja med att smula sockerkakan i en skål. Tillsätt färskosten och citronskalet, knåda ihop en smidig deg med händerna.
2. Rulla sedan degen till 25 jämnstora bollar.
3. Smält  chokladen över ett vattenbad på låg värme. Doppa ena änden av klubbpinnarna i chokladen och stick sedan ner dem i bollarna. Frys i 20 minuter.
4. Tag ut de frysta bollarna och doppa dem i chokladen (du kanske behöver värma på chokladen en aning igen).
Ställ dem på en bakplåtspappersklädd bricka och garnera med strössel.

IMG_2902
Hoppas att det ska smaka! ♥

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

  1. Wilma skriver:

    Låter och ser underbart ut, men var ska citronskalet i?

    1. Oj! Det ska i med sockerkakan och färskosten, har missat att skriva det. Ska fixa med detsamma! Tack snälla. <3

  2. Agnes skriver:

    Ser väldigt goda ut! Har provat en del av din recept och allt har blivit super och fantastiskt gott. Storfavorit just nu är den franska jordgubbskakan :)
    Men gällande detta recept ovan. Finns det ngt annat jag skulle kunna använda istället för färskost? Min son äter inte ost (gillar inte smaken) :P

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Vaniljkräm – Recept

vaniljkram_recept
Hemgjord vaniljkräm är bland det godaste du kan fylla dina bakverk med. De köpta varianterna kan inte mäta sig med en hemgjord vaniljkräm på äkta vanilj. Min vaniljkräm är enkel att göra och ljuvligt god.

Ingredienser:
1 st vaniljstång
4 dl mjölk
1 dl strösocker
4 äggulor
4 msk majsstärlekse
25 g smör
Gör så här:
1. Dela vaniljstången på mitten (längs med) och skrapa ur fröna, koka sedan upp frön och stång med mjölk och strösocker.
2. Vispa äggulor och majsstärlekse vitt och pösigt.Häll sedan den heta mjölkblandningen över äggvispet under konstant vispning.
3. Sila tillbaka allt i kastrullen och koka ihop till den tjocklek du önskar på krämen.
4. Vispa ner smöret när krämen tas av från värmen – vispa hela tiden tills krämen är slät. Ställ sedan i kylskåp.
Med vaniljkrämen kan du sedan baka Kardemummabullar med vaniljkrämpavlova med vaniljkräm & bär eller varför inte servera den till en ljuvlig Jordgubbspaj

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

  1. Jenny skriver:

    Tack! Vaniljkräm är ju såå gott! :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..