Marängklubbor! Ja, frasiga maränger på pinne. Fint, festligt och ljuvligt gott! För att inte nämna själva bakningen. De är så himla roliga att göra tycker jag. Älskar att pyssla med maränger! Dessa blev superfina, jag är så nöjd med hur de blev. :-)
Mina favoriter blev de helrosa. De fick en sådan himla fin färg! När jag bakar maränger så använder jag pastafärg från Wilton. Det är mina favoriter!
TIPS:
* För att få randiga maränger – ”måla” ränder inuti spritspåsen med den färg du önskar. Jag målar 4 ränder från tyllen och upp ca. 15 cm.
* För vanlig över/undervärme – samma gradantal! Öppna ugnen ibland för att släppa ut ånga- och byta plats på plåtarna.
* Vanlig hushållsfärg/karamellfärg gör smeten lös om du tillsätter för mycket.
Marängklubbor, 20 st:
Ingredienser: 4 äggvitor
2 dl strösocker
färger och ev. strössel
Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen på 100°c varmluft och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan. 2. Vispa upp äggvitorna i en torr och fettfri bunke. Vispa med elvisp eller i din köksassistent tills du får ett fast skum. 3. Tillsätt socker lite i taget under konstant vispning. Låt marängsmeten vispas i ett par minuter, tills den är blank och fin – utan sockerkristaller. 4. Dela eventuellt upp smeten i olika bunkar om du vill färga den i olika färger. Tillsätt sedan färg och rör ihop. 5. Spritsa ut marängsmeten på plåtarna med jämna mellanrum (klubbpinnar ska få plats). Strössla över lite strössel. 6. Stick i klubbpinnarna och låt sedan marängen torka i ugnen i ca. 1.5 h, låt de sedan stå på eftervärme tills ugnen svalnat helt.
Hoppas att ni ska gilla dessa! ♥
Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥
Kanelbullesnittar. Alltså Småkakor som smakar som nygräddade kanelbullar. Så goda att en tror att det är en dröm!
Detta är ju ingen nyhet för er som följer mig eftersom att jag kom på idén till mina Kanelbullesnittar första gången i april 2016. Idag bakade jag dem igen för att ge till pappa som fyller år. Och då passade jag på att uppdatera bilderna och receptet en liten aning.. :-)
Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper. 2. Nyp ihop smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver, 1 tsk av kardemumma och 1 tsk av kanel till en smidig deg. Rulla till tre längder och lägg på plåten, platta till en aning. 3. Pensla med ägg och strö över resten av kardemumma, kanel samt pärlsocker. 4. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥
No bake Morotskaka är precis vad det låter som – en Morotskaka som bakas utan ugn. Denna är dessutom vegansk och glutenfri. Kakan bakas också utan tillsatt socker, men i frostingen har jag ett par matskedar florsocker, dock kan den ersättas mot en sockerfri frosting såklart.
Denna kaka var så god. Alltså SÅ galet god! Förstår inte varför jag inte provat att baka en no bake morotskaka innan. Jag fann inspiration till min morotskaka på Pinterest som är en sajt som har ALLT.. :-) Det är ljuvligt. Sötningen och det som ger kakan sin konsistens är dadlar. En ljuvligt god och söt frukt som liknar ett russin i konsistens. Jag bakar denna med mandelmjöl och valnötter vilket ger en härlig smak och fin textur på kakan.
TIPS: * Om du önskar en mer stabil frosting – tillsätt 50-75 g rumsvarmt mjölkfritt margarin. * För extra smak – tillsätt 0.5 tsk malen ingefära. * Nötterna kan bytas mot annan sort. * För mer syra i kakan – tillsätt rivet citrusskal. * Kakan kan frysas både med- och utan frosting. * Förvara kakan inplastad (eller i tårtkupa) i kylskåp om den inte ska frysas.
No bake morotskaka, 10-12 bitar:
Kaka: 20 stora färska dadlar (4.5 dl urkärnade) 4 dl valnötter 4.5 dl dl grovt rivna morötter 1 tsk vaniljpulver 2 tsk malen kanel 1 nypa salt 3 dl mandelmjöl (går att byta mot t.ex kokosmjöl)
Frosting: 200 g växtbaserad färskost (jag använder på mackan) 1 dl växtbaserad vispgrädde 1 dl florsocker
Garnering: 1 dl finhackade valnötter rivet skal från 1 limefrukt
Gör så här: Kakan: 1. Börja med att mixa dadlarna i din matberedare. Mixa till de bildar som en ”boll”. Lägg dadelbollen åt sidan. 2. Mixa valnötterna till ett smul. Tillsätt mixade dadlarna och arbeta ihop i din matberedare. 3. Tillsätt sedan morot och kryddorna, mixa ihop. 4. Stjälp ner smeten i en skål och arbeta in mandelmjölet med en slickepott. 5. Klä en springform med löstagbar kant (20 cm) med bakplåtspapper i botten och runtom kanten. Tryck sedan ut smeten i formen till ett jämnt lager och ställ i frysen i 2 timmar så att kakan får sätta sig ordentligt. Tag bort kanten och bakplåtspapperet samt lyft över kakan på sitt serveringsfat.. Förvara i kylskåp. 6. Frosting: 1. Vispa ihop ”färskost” med grädde och florsocker. Vispa med elvisp eller i din assistens på högsta hastighet i ett par minuter – till ett styvt fluff bildats. 2. Spritsa eller bred frostingen på kakan. Toppa med finhackade nötter och lite rivet limeskal.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥
LOADING..
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida, analysera trafik och anpassa prenumerationserbjudanden och annonser. Läs mer.Vi använder cookies för att underlätta för dig att använda vår hemsida. Läs mer.
Går det att ersätta ägget med något?
Oh, så gott. Bjöd på dem när min dotter fyllde år häromdagen, försvinnande goda. Det var första gången jag bakade dem, men absolut inte sista.
Kan man ta nått annat än vaniljsocker. Har inget hemma
Sjukt goda!! Bakade dem 7 april 2016, dagen före min dotter föddes :) Smakade extra gott efter BB.. :)