Baka till Mors dag – 10 favoriter

Hej på er raringar!
Imorgon är det inga mindre än våra fantastiska mammor som ska firas, och det gör vi bäst med bakverk, inte sant? Här nedan kommer mina 10 bästa sista minuten- tips! ♥

Här finner ni recept på tårtorsmåkakorkladdkakorpajerglassdesserter

Egentligen borde jag endast tipsa om denna då den känns som det enda självklara valet. Min himmelska jordgubbstårta som aldrig slår fel. Så enkel att baka och så galet god!

dessert_i_glas3
Dessert i glas med hallon, maräng och bär. Enkelt, snabbt och smarrigt! Fint att servera varje portion i glas, eller hur?

Sockerkakstårta
Fylld sockerkaka – som en tårta inbakad i en kaka. Himla fiffig, visst? Den är otroligt fin och god.

mini_pavlova4
Mini pavlova med kola, grädde och bär. Bakas i muffinsform vilket blir så fint!

HIMMELSK JORDGUBBSRULLTÅRTA
Rulltårtstårta. En vanlig rulltårta med himmelsk jordgubbsfyllning som skivas och monteras som en ”pyramid”. Visst blir det tjusigt?

himmelsk_cheesecake5
Himmelsk Jordgubbscheesecake. Denna kan ni förbereda ikväll och sedan mumsa på imorgon på mors dag.

Frida_Skattberg4
Hallonpaj med maräng! Bakas som en key lime pie fast med hallon istället. Om ni gillar hallon så kommer ni att älska denna!

glutenfri_rulltarta2
Glutenfri rulltårta. Klassisk rullis är aldrig fel!

Prinsesstarta_i_langpanna1
Prinsesstårta i långpanna – perfekt om ni blir många!

IMG_6281
Nutelladip – otroligt enkelt och gott. En trevlig dessert att umgås med familjen över.

Hoppas att ni finner lite inspo här! Om inte annat så är det bara att kika runt här inne på bloggen. Det finns hur många smarriga recept som helst här inne. Ha nu en fantastisk lördag! Stora kramar. ♥
  1. Bea skriver:

    Hm, nutelladipen är svårhittad. Den fpr du gärna lägga upp här. Kram Bea

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Dessert i glas med hallonmousse

dessert_i_glas1
Dessert i glas är någonting som är väl efterfrågat här på bloggen. Så idag tänkte jag dela med mig av en snabb favorit som du enkelt svänger ihop. Det är en dessert i glas med hallonmousse, maränger och färska bär. Ljuvligt gott!

dessert_i_glas3
Marängerna bakade jag efter detta recept fast uteslöt då färgen och gjorde dem bara som vanligt. Och marängerna kan förberedas upp till ett par veckor innan om de förvaras torrt i en tätslutande burk med lock. Det går även bra att köpa färdiga maränger såklart, det funkar också precis lika bra!

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

Dessert i glas med hallonmousse, 4 port:

Ingredienser: 
100 g frysta hallon
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
20 minimaränger
Färska bär

Gör så här:
1. Börja med att koka upp hallonen, mosa dem i kastrullen. Låt sedan rinna av genom en finmaskig sil – det du får i skålen under silen ska användas. Låt svalna helt.
2. Vispa upp grädden med vaniljsockret till ett fluff. Rör sedan ner den avsvalnade hallonpurén. Arbeta ihop en jämn mousse.
3. Fördela hallonmoussen i glasen och toppa sedan med lätt krossade maränger och färska bär.

dessert_i_glas2
Hoppas att ni ska gilla denna! ♥

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Morotstårta – Recept på karuselltårta

morotstarta6
Morotstårta som en kalasfin Karuselltårta. För vad kan vara bättre än en klassisk Morotskaka om inte en ljuvlig Morotstårta? Denna är enkel att baka och verkligen fin i genomskärning. Eller hur?

morotstarta1
Tårtan bakas egentligen som en rulltårta men monteras inte som den klassiska rullisen. I denna tårta är det mycket fyllning emellan saftiga bottnar, precis som en tårta ska vara tycker jag.

Här finner ni även ett recept på en Morotskaka som är både glutenfri och vegansk – OCH bakas utan ugn.

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

Morotstårta, 8 bitar:

Tårtbotten: 
3 ägg
2 dl strösocker
1.5 dl finrivna morötter – ca. 1 stor morot
2 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 msk kanel
0.5 msk kardemumma
2 tsk vaniljsocker
2 msk neutral olja – t.ex. raps

Fyllning:
250 g rumsvarmt smör
400 g philadelhipa
2 dl vispgrädde
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 st lime – endast skalet

Garnering:
2 dl riven kokos
1 st lime – endast skalet

Gör så här:
Tårtbotten: 1.
 Börja med att sätta ugnen på 225°c och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt på hög hastighet med elvisp eller i assistent, i ca. 5 minuter.
3. Vänd ner resterande ingredienser och rör ihop en klumpfri smet.
4. Bred ut smeten på plåten och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 5 minuter, till en gyllene färg.
5. Lägg ut ett bakplåtspapper på en annan plåt och strö över lite strösocker. Tag ut den gräddade tårtbotten och vänd upp det på den sockrade pappret.
6.Drag bort bakplåtspapperet från tårtbotten och låt den sedan svalna.
7. När den svalnat så delar du den i tre lika breda (ca. 10 cm) remsor på längden.
Fyllning:
1. Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp till ett fast fluff.
Montering:
1. 
Bred ut fyllning på samtliga tre längder (spara till spackling av tårtan!).
2. Rulla ihop en av remsorna med fyllning på. Lägg den sedan på nästa remsa och rulla vidare, upprepa med den sista ”remsan”.
3. Ställ tårtan på ett tårtfat och spackla sedan med resterande fyllning.
4. Toppa tårtan med kokos och rivet limeskal. Och eventuellt lite färska bär.

morotstarta5
Hoppas att det ska smaka! ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..