Glutenfri Rulltårta med jordgubbar

glutenfri_rulltarta2
Glutenfri rulltårta med jordgubbar. Ja, detta är då inte vilken rulltårta som helst, utan världens godaste glutenfria rullis! Den är så god! Fyllningen är samma som i min himmelska jorgubbstårta, fast här har jag inte blandat ner jordgubbarna i gräddblandningen. Himmelskt var ordet!

glutenfri_rulltarta
Ser ni så god den ser ut! I fyllningen så kan du byta jordgubbar mot annan frukt eller bär. Byt då rakt av! Jag har gjort den med hallon tidigare och det blev också ljuvligt. Dock är den stora favoriten denna – med jordgubbar.

TIPS:
* Förvaras lätt inplastad i kylskåpet i upp till 3 dagar.
* Går att frysa – skiva innan frys och låt sedan tina i rumstemperatur.
* Mjölken kan bytas mot vatten.

Rulltårta med,12 bitar:

Rulltårta:
3 ägg
1.5 dl strösocker
0.5 dl mjölk
rivet skal från 1 citron
1 msk citronsaft
2 dl glutenfri mjölmix
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:
2 dl vispgrädde
100 g färskost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
250 g jordgubbar

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 250°c och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt på hög hastighet med elvisp eller i assistent, i ca. 8 minuter. Vänd ner mjölk, citronsaft- och skal samt de torra ingredienserna. Rör ihop en klumpfri smet.
3. Bred ut smeten på plåten och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 5 minuter, till en gyllene färg. Tag ut kakan och strö över lite strösocker.
4. Lägg ut ett bakplåtspapper på en annan plåt och vänd upp kakan på pappret.
5. Drag bort bakplåtspapperet från tårtbotten och låt den sedan svalna.
Fyllning: 1. Vispa grädde, färskost, florsocker och vaniljsocker med elvisp till ett fast fluff. Hacka jordgubbarna.
2. Bred gräddblandningen på botten och strö sedan över jordgubbarna.
3. Rulla ihop till en ganska tight rulle. Pudra eventuellt över lite florsocker innan servering.

glutenfri_rulltarta3

  1. Åhh denna måste jag testa! 😍 går det att byta ut den glutenfria mjölmixen rakt av till vanlig mjöl? 😄
    Tack för en fantastisk blogg! 💕

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Smoothie med hallon och mynta

smotthie_hallon
Smoothie med hallon och mynta! I morse så visade jag på min insta story när jag gör min nya favoritsmoothie. Många var ni som önskade receptet och i vanlig ordning så delar jag ju mina favoritrecept med er. Så idag får ni alltså receptet på min magiska smoothie som jag druckit morgon, middag och kväll de senaste dagarna.

Hallonsmoothie med mynta, 2 stora glas:

Ingredienser:
2 dl yoghurt av valfri sort (jag kör på en med sommarbär)
2 dl frysta blåbär
1.5 dl hallon
saft från 0.5 citron
ett gäng myntakvistar
1-2 dl iskallt vatten – efter önskad konsistens

Gör så här:
1. Mixa samtliga ingredienser i en smoothiemixer. Kör tills du har en slät smet. Tillsätt eventuellt lite mer vatten till önskad konsistens.
2. Häll upp på glas och njut!

Vilken är din favoritsmoothie? ♥

  1. Favoriten är en grön smoothie med avokado, banan, äpple, citron, spenat och vatten. Sötsyrlig, krämig och nyttig 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Citronpaj

citronpaj1
Citronpaj. Ja, en krämig citronfyllning som bakas i ett sprött pajskal av kaksmul. Denna paj är som en key lime pie fast med citron istället. Fantastiskt gott! Jag som älskar sött och syrligt ihop tycker att denna paj är en riktig 10-poängare!

citronpaj3
Idén till pajen fick jag av en bloggläsare vid namn Lisa. Hon önskade att jag skulle byta lime mot citron i min ljuvliga key lime pie. Sagt och gjort! Här Lisa, är denna ljuvliga skapelse. Jag blir alltid så glad när ni kommer med tips! Tack Lisa – detta är min nya favvo! Jag toppar den med hallongrädde och färska bär för maximal njutning!

Citronpaj, 8-10 bitar:

Fyllning:
1 burk kondenserad sötad mjölk (ca. 400 g)
1.25 dl citronsaft från färskpressad citron
rivet skal från 2 st. citroner
3 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 äggulor

Pajskal:
100 g smör
200 g kex (jag använde digestive)

Garnering:
2 dl vispgrädde
50 g mosade hallon
färska frukter och bär

Gör så här:
Fyllning: 1. Börja med att sätta ugnen på 175° grader.
2. Blanda kondenserad mjölk, citronsaft- och skal samt vaniljsocker i en skål. Vänd ner äggulorna samt ägg. Vänd försiktigt ihop till en slät blandning.
*Låt fyllningen stå medan du gör pajskalet.
Pajskal: 1. Smält smöret och låt stå.
2. Mixa kexen till ett fint smul i din matberedare. Tillsätt sedan smöret och mixa ihop.
3. Häll smulet i en pajform med löstagbar kant, 22 cm. Tryck sedan ut smulet till ett skal med undersidan av ett glas. Packa hårt.
4. Grädda skalet mitt i ugnen i 12 minuter. Tag ut och häll ner fyllningen. Grädda pajen i ytterligare 15 minuter.
5. Tag ut och låt sedan svalna helt innan du ställer pajen i kylskåp i minst 1.5 h. 
Garnering:
 1. Vispa upp grädden lätt och rör ner de mosade hallonen.
2. Klicka ut den på pajen och toppa med frukt och bär.

citronpaj4
Hoppas att ni ska gilla pajen! Om ni föredrar lime framför citron så kan ni alltid baka min Key lime pie istället! ♥

  1. Hur lång tid ska man ställa fram den innan servering?! Ofta när jag gör pajskal av digistive eller liknande med smör, upplever jag att det stelnar så j ä k l a hårt att det blir svårt att få med pajen 😱 hoppas du förstår vad jag menar! Kram på dig 🌸

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..