Veckans bakverk 1 – Kanelbullesnittar

kanelbullesnittar
Veckans bakverk 1 – Kanelbullesnittar!

Hej fina bak-vänner!
Idag börjar Veckans bakverk! För allra första gången. Så himla roligt tycker jag, hoppas att ni också är peppade!

Denna vecka ska vi baka Kanelbullesnittar. Alltså småkakor med smak av Kanelbullar. Finns där något ljuvligare så säg. Dessa kakor är enkla att baka, går snabbt att knåda ihop och fyller kakburken på nolltid.

Glutenfritt: Byt vetemjöl mot 4.5 dl glutenfri mjölmix.
Veganskt: Byt smöret mot mjölkfritt margarin och pensla med havremjölk.
Laktosfritt: Byt smöret mot ett laktosfritt smör.
Hållbarhet: Kakorna håller i upp till 3 veckor i en kakburk med lock i skafferiet.
Kan jag frysa in kakorna: Ja, kakorna kan frysas in i tätslutande burk med lock, eller i väl förslutna fryspåsar.

Kanelbullesnittar, ca. 50 kakor:
150 g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1.5 msk ljus sirap
3.75 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk malen kardemumma
1.5 tsk malen kanel
+ ägg & pärlsocker

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Nyp ihop smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver, 1 tsk av kardemumma och 1 tsk av kanel till en smidig deg.
Rulla till tre längder och lägg på plåten, platta till en aning.
3. Pensla med ägg och strö över resten av kardemumma, kanel samt pärlsocker.
4. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.

Glöm inte att publicera era bilder på Instagram där ni taggar:
#veckansbakverk1 #bakamedfrida & @bakamedfrida

Ni hittar mig HÄR på instagram! 

Lycka till med veckans bakverk! Jag ser så mycket fram emot att få se era småkakor! ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Vekckans bakverk – ny kategori

Frida Skattberg
Veckans Bakverk – Ny kategori på bloggen. 


Alltså, första inlägget i min nya kategori ”veckans bakverk”. Jag skrev ut tidigare i veckan och frågade er som följer mig på instagramifall ni vore intresserade av något som jag valde att kalla för ”Veckans bakverk”. Och ni var många som blev superepppade! Så himla roligt. Så vad är då Veckans bakverk?

Jo! Varje måndag så kommer ett nytt inlägg att postas här på min blogg, med information om ett bakverk samt recept och tillvägagångssätt. Sedan ska vi alla tillsammans under veckan som kommer (mån-sön) att baka detta bakverk, fota och dela med oss i sociala medier (Instagram börjar vi med).
Varje söndag kommer jag sedan att reposta era bilder och liksom återkoppla till er och prata bakning! Ett roligt sätt att komma närmre varandra tänker jag, som ett litet forum där vi alla delar samma intresse- och för just den veckan bakar samma sak. Viktigt att säga är att det inteär någon form av tävling där vi ska bedöma varandras bakverk på något vis. Detta handlar om att ha kul, komma ut i köket och att fylla på kakburken en gång i veckan också såklart.

Snart kommer ett inlägg upp här på bloggen där jag skriver ut vad som är denna veckas bakverk! Håll utkik, och var gärna med på detta. Det bli superkul! Ni hittar mig på Instagram här.

Viktigt att göra när ni postar bilder: Tagga #bakamedfrida, @bakamedfrida & så även en till tag som första veckan bli #veckansbakverk1 (för att sedan bli 2, 3, 4 osv.).

Kram!

 

  1. Lena skriver:

    Konstig stavning på rubriken ”Veckans bakverk”….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Nattjäst morotsbröd i långpanna

nattjast_morotsbrod_langpanna
Nattjäst morotsbröd i långpanna. Så saftigt att du nästan aldrig mer vill baka något annat ljust bröd sen. Och för att få extra mycket smak skulle jag rekommendera er att rosta brödet, då får ni lite extra fras också. SÅ gott!

nattjast_morotsbrod_langpanna2
Denna bild visar tydligt hur saftigt detta bröd är. Det innehåller ju morötter vilket bidrar till extra mycket saftighet. Och det här med att jäsa bröddegen i kylskåpet över natten, ja visst är det fenomenalt? Du rör ihop degen ikväll, häller ut på plåten och ställer den i kylskåpet över natten. Sedan tassar ni upp imorgon bitti och sätter igång ugnen, tar ut brödet ur kylen och gräddar av. Så har ni nygräddat till frukost bara sådär. Älskar det!

Nattjäst morotsbröd i långpanna, 20 st:

Ingredienser:
25 g jäst
6 dl vatten
7 dl siktat dinkelmjöl
6 dl vetemjöl
2 st morötter, finrivna
2 tsk salt

Gör så här:
1. Lös jästen i vattnet och tillsätt resterande ingredienser. Rör ihop till en deg. Stjälp upp degen i en bakpappersklädd långpanna och plasta in. Ställ i kylskåpet över natten (8-12 h).
2. Tag fram degen ur kylskåpet och sätt ugnen på 225°c, låt plåten stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm.
3. Olja in en kniv och skär degen i rutor, försiktigt.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter, tills det är gyllene på både över- och undersidan. Tag ut och låt svalna innan du bryter brödet i de rutor du skar innan gräddning.

nattjast_morotsbrod_langpanna1
Hoppas att det ska smaka! ♥

  1. Perfekt bröd!! Fluffigt och gott. Perfekt tuggmotstånd! Flera av mina kollegor har provat och alla lyckats. Tack! Receptet hamnar i min receptbok. Jag använde mindre långpanna 35 x25, då bli brödet högre. Mer mjöl gick åt.

  2. Perfekt bröd!! Fluffigt och gott. Perfekt tuggmotstånd! Flera av mina kollegor har provat och alla lyckats. Tack! Receptet hamnar i min receptbok. Jag använde mindre långpanna 35 x25, då bli brödet högre. Mer mjöl gick åt.

  3. Vilken funktion ska väljas till ugnen, varmluft eller över/undervärme?

  4. Fm skriver:

    Hej! Kan man baka samma recept men forma dem som två limpor istället?

  5. Paula skriver:

    Honung eller liknande för en bättre jäsning ??

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..