Chokladfudge med Marianne

chokladfudge_med_marianne1
Chokladfudge med Marianne. Jamen ni vet, mint och choklad. Vad kan gå fel? Denna fudge kräver endast tre ingredienser och den går superfort att svänga ihop. Och inte minst – den är SÅ god.

Chokladfudge med Marianne, 20 bitar:

Ingredienser: 
400 g mörk choklad, minst 55% kakao
1 burk kondenserad sötad mjölk
20 st. mariannekarameller

Gör så här:
1.Börja med att klä en brödform (2l) med bakplåtspapper, ställ åt sidan. Krossa Mariannekaramellerna grovt i en mortel.
2. Smält chokladen i en kastrull på låg värme. Tag av från värmen och rör ner den kondenserade mjölken. Rör till en slät fudge. Bred ut fudgen i formen och strö över krossad Marianne.
Låt stelna i kylskåp i 20 minuter och skär sedan i rutor.

Detta recept gjorde jag i samarbete med Fazer förra året när jag gjorde receptfoldrar tillsammans med dem. Superkul! Och recepten får jag även dela med er nu, vilket jag är så glad för.

Hoppas att det ska smaka. ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Chokladtårta med lakrits

chokladtarta_med_lakrits
Chokladtårta med lakrits. Förstår ni vad gott? Det är faktiskt en av de godaste tårtor jag någonsin bakat- och smakat. Den perfekta tårtan för dig som gillar lakrits. Och choklad såklart. Jag toppade denna med hallon & vinbär i somras och skulle rekommendera er att göra detsamma då det bryter av det söta och salta. Använd frysta hallon, det funkar fint att lägga på mellan bottnarna.

Chokladtårta med lakrits, 10-12 bitar:

Ingredienser tårtbotten: 
50 g smör
2.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
1.25 dl mjölk
1.25 dl kokhett vatten

Ingredienser lakrtisfluff: 
175 g färskost
1 dl vispgrädde
1 påse tyrkisk peber (lakritskarameller)

Ingredienser Chokladfrosting: 
200 g färskost
200 g mjölkchoklad

Gör så här:
Tårtbotten: 1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra samt klä en 18 cm springform med löstagbar kant med bakplåtspapper. Klä höga kanter.
2. Smält smöret och låt stå åt sidan.
3. Blanda strösocker, vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en stor skål. Tillsätt det smälta smöret, äggen samt mjölken och rör om. Rör sedan ner det kokheta vattnet och vispa ihop en klumpfri smet.
4. Häll smeten i formen och grädda tårtbotten i nedre delen av ugnen i ca. 60 minuter. Prova med en sticka – den ska vara torr när kakan är färdig. Låt sedan svalna helt. Om den sjunker ihop lite i mitten så kan den svalna upp och ned på plant underlag – då jämnar den ut sig. Dela sedan chokladbotten i tre jämnstora bottnar och lägg åt sidan.
Lakritsfluff: 1. Börja med att finkrossa Tyrkisk Peber i en mortel, ställ åt sidan.
2. Vispa upp färskosten tills den blivit fluffig. Tillsätt sedan vispgrädden och fortsätt vispa till ett fast fluff. Rör till sist ner krossad Tyrkisk Peber och rör ihop tills allt blandats väl, låt stå.
Chokladfrosting: 1. Börja med att smälta chokladen i en kastrull på låg värme på spisen, låt svalna.
2. Vispa upp färskosten fluffig. Rör sedan ner den avsvalnade chokladen och vispa ihop en fast chokladfrosting.
Montering: 1. Lägg den tjockaste tårtbotten på ett tårtfat och bred över hälften av lakritsfluffet. Upprepa med nästa tårtbotten. Lägg sedan på den sista tårtbotten och spackla tårtan med chokladfrostingen. Toppa eventuellt med bär, gärna någonting syrligt då det passar bra ihop med choklad och lakrits.

chokladtarta_med_lakrits1
Detta recept gjorde jag i ett samarbete med Fazer när jag gjorde butiksfoldrar ihop med dem. Det var förra året och jag är så stolt över recepten i den foldern att jag (med godkänt från Fazer) även vill dela dem med er. Så jag hoppas att det ska smaka. :-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Saffranskladdkaka med hallonmaräng

saffranskladdkaka_hallonmarang1
Saffranskladdkaka med hallonmaräng, ja – för det är nämligen så att saffran och hallon är en alldeles ljuvligt god kombination. Speciellt i denna kladdis. Detta blir julens bästa kladdkaka, det är ett som är säkert!

saffranskladdkaka_hallonmarang3
Denna kladdkaka har jag bakat förut, fast utan själva marängen som topping. Och kladdkakan blir alltid i perfekt konsistens. Lite seg i kanten och kladdig rakt igenom. Så ljuvligt, precis som jag vill ha en kladdkaka.

Saffranskladdkaka med hallonmaräng, 10 bitar:

Ingredienser Kladdkaka:
100 g smör
0.5 g saffran
2 ägg
2 dl Strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker

Ingredienser Hallonmaräng:
2 äggvitor
1 dl strösocker
1 dl hallonpuré

Gör så här:
Kladdkaka: 1. Sätt ugnen på 175°c och smöra- samt bröa en form med löstagbar kant, 22 cm. Ställ åt sidan.
2. Smält smör och rör ner saffran, låt stå.
3. Rör ihop ägg, strösocker, vetemjöl och vaniljsocker i en skål, tillsätt det smälta smöret och arbeta ihop en klumpfri smet. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tag ut och låt svalna en aning. Ställ sedan i kylskåpet i 2-3 timmar.
Hallonmaräng: 1. Vispa upp äggvitor och strösocker i en bunke över ett vattenbad, vispa för hand tills marängen nått en temperatur om 65°c.
Tag bort från värmen och fortsätt vispa med elvisp eller i en assistent tills marängen svalnat och blivit styv.
2. Tillsätt hallonpuré och vispa ihop tills allt blandats väl. Spritsa marängen på den avsvalnade kakan och bränn sedan av snabbt med en gasbrännare.

saffranskladdkaka_hallonmarang2
Hoppas att det ska smaka. ♥

  1. Anna skriver:

    Åh låter helt underbart gott!
    Dock undrar jag över Hallon purén. Gör du den själv eller köper du den?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..