Vaniljkräm

Igår bakade jag Vaniljbullar med hemgjord Vaniljkräm som fyllning.
Det blev himmelskt gott, och idag tänkte jag dela med mig av det ljuvliga receptet på Vaniljkräm.
 
Ingredienser:
1/2 Vaniljstång
5 dl Standardmjölk
1 1/4 dl Strösocker
3 Äggulor
5 msk Majsstärlekse
+ 0,75 dl Strösocker
20 g Smör
 
Gör så här:
Dela- och skåra vaniljstången och koka upp den med mjölk och socker.
Blanda äggulor, socker och majsstärlekse i en annan kastrull.
Slå 1/3 av den heta mjölkblandningen över äggblandningen.
Koka upp och häll över resterande mjölkblandning.
Sila tillbaka allt i den första kastrullen och koka ihop till den tjocklek du önskar på krämen.
Blanka av med smör!
 
LYCKA TILL! ♥
  1. Hej. Hur mycket blir det av denna vaniljkräm? Tänkte göra dina bullar, behövs hela satsen eller ska jag halvera den?☺️

  2. Linda skriver:

    Till hur många lager i en tårta räcker denna till? 😊

    1. Det beror såklart på hur stor tårtan är, men 2 lager skulle jag säga till en 10-bitars :)

  3. Marika skriver:

    Kan man frysa ner den här så att man kan göra den i förväg? :)

  4. Neah skriver:

    Perfekt!
    Jag som suttit i timmar och letat efter ett bra recept på bland annat vaniljkräm till helgens tårta! Tusen tack :-)

    1. Frida skriver:

      Vad bra! Hoppas att det ska smaka :-)

Lämna ett svar till Hanna Andersson Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..