Fridas sega Pollysnitt

Jag har fått så oerhört mycket bra feedback på både mina Dumlesnittar och After eight- snittar, så jag tänkte att jag fortsätter i samma spår med ännu en variant. Jag kan verkligen inte bestämma mig för vilka som är godast. Alla är verkligen livsfarliga!
 
 
 
Detta är, som ni ser, Pollysnittar. Så goda att jag inte vet vart jag ska ta vägen.. 
 
 
 
Det bästa med alla snitt-kakor är att de är väldigt lätta att baka, de krävs ingredienser som alltid finns hemma och de går fort att baka dem. Jag har hunnit baka en hel del kakor nu på morgonen innan jag ska iväg till jobbet.
 
 
 
Nu ska ni få receptet på dessa himmelska kakor! :-)
 
 
Sega Polly-snitt:
150 g Smör
1.5 dl Strösocker
1.5 msk Vaniljsocker
1.5 msk Sirap, ljus
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
+ Polly
 
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienser utom pollyn till en smidig deg.
Rulla ut degen till fingertjocka längder.
Tryck ner Polly i längderna↓
 –
Kakdegen kommer att flyta ut en aning i ugnen, så lägg dem inte för tätt på plåten.
Gräddas i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

När du tagit ut plåten ut ugnen – dra då med en gaffel genom pollyn försiktigt, så att den ”öppnar sig”.
Låt sedan svalna lite innan du skär dem i snitt.
 
 
 
 
 
 LYCKA TILL! ♡
 
 
 
  1. Kattis skriver:

    Kan man frysa in dessa kakor? :)

  2. Lena S skriver:

    Helt ofattbart goda kakor. Jag och mina gäster åt upp alla direkt! :-) smaskens och tack snälla du för att du delar med dig i en trevlig blogg.

  3. Bakade dem och la upp på min blogg. Receptet blev superbra och hela satsen gick åt när jag tog med dem till mitt möte! Tack som alltid för bra recept och vackra bilder :)

  4. Toms Pollysnittar var nya för mig och de smakade
    verkligt gott
    Tack för receptet Bara att ge sig ut att söka Polly

  5. Sofie skriver:

    De blev SÅÅÅÅÅ goda!! Måste gå igenom varje litet recept du har och bara baka och baka, underbar blogg!

    1. skriver:

      Ååh! Så himla roligt att höra! Tusen tack snälla du. Kram på dig, ha en fin dag. :-(

Lämna ett svar till Sara Sjögren Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..