Gammelfarmors Citronkaka

Hej på er, fina ni! ♥
Nu sitter jag äntligen vid datorn efter en förmiddag i högt tempo.
Dagen började med att jag vaknade av att solen lyste in mellan persiennerna, så underbart.
Så när sambon åkte iväg till jobbet så snörade jag på mig springskorna och tog en lång runda.
Visste ni att jag älskar att springa? Det är bland det bästa som finns, speciellt på morgnarna eller i ösregn.
Nu när all is har smält ute i skogen så kommer de flesta av mina dagar starta som den gjorde idag.
Efter en springrunda är jag fylld med energi och idag lade jag den energin på att stå i köket.
Har jobbat i köket flera timmar och nu är jag ledig tills imorgon bitti.
Ska bara få upp detta inlägg på bloggen och sedan börja med maten.

Ha en underbar söndag & TACK för att ni kikar in här!
Nu ska ni få receptet på ett av dagens bakverk. ♥

Är det någonting som sällan blir ett misslyckande så är det Sockerkaka.
Sockerkaka i alla dess former och smaker. Det är SÅ enkelt och gott. Jag älskar att baka (-och äta) Sockerkaka.
Idag har jag gjort en Citronkaka från ett gammalt recept som (enligt mig) är helt ”fool proof”.

Denna Sockerkaka är ovanligt saftig men ändå porös.
Ja, den är helt enkelt en riktig vinnare på kalas, eller till söndagsfikat.

ag tänker på min mamma när jag bakar Sockerkaka.
Hon gör verkligen världens godaste sockerkaka och jag har fått receptet, bakat efter det 1000 gånger men det blir INTE bra.
Det måste vara en hemlig ingrediens som min mamma glömt att skriva till i receptet. Kanske är det kärlek.

Citronkaka:
150 g Smör
2 dl Strösocker
3 Ägg
2 Citroner, rivet skal från 2 & saft från 1 1/12
3 dl  Vetemjöl
1 1/2 tsk Bakpulver

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smörj en sockerkaksform, 1.5 l.
Vispa rumsvarmt smör med socker, luftigt.
Tillsätt äggen, ett i taget.
Tillsätt sedan citronskal- och saft.
Blanda vetemjöl och bakpulver, tillsätt det sedan i smeten.
Rör ihop en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter, stickan ska vara torr.
Låt svalna i formen en stund innan du vänder upp den på ett fat. 

LYCKA TILL! ♥

  1. Vad jobbar du med? Eller har du ”bara” bloggen? :) Förstår liksom inte hur du får all din tid att baka, haha. Jag har så mycket jag vill baka men jag hinner verkligen inte. Jaja, älskar din blogg, verkligen. Tack för alla recept och inspiration, önskar att jag hann prova baka allt! Kram

    1. Jaf har precis sagt upp mig från jobb ”nr. 2” och har nu endast bloggen. Jag har alltid sett till att det finns lite tid över för bakning. Det gäller att vara effektiv i köket! ;-) Tack snälla du, kram på dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..