Hemgjorda Godisremmar med Citronsmak

Hemgjorda Godisremmar
Att göra egna Godisremmar är inte alls så svårt som det kan verka. Tvärtom faktiskt så är det lätt som en plätt. Och gott blir det också. Dessa Godisremmar är med smak av syrlig Citron.  Men här nedan finner ni fler remmar i andra smaker:

Syrliga Citronremmar:

Ingredienser:
10 st gelatinblad
1 dl syrlig lemon curd – recept
3 citroner, rivet skal
3 msk citronsaft
1.5 dl strösocker
0.5 dl sirap, vit
1.5 dl vatten

Garnering:
 1.5 dl strösocker
1 citron – endast skal

Gör så här:
Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp lemoncurd, citronskal, citronsaft, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme. Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma citronblandningen.  Häll sedan ut smeten på plåten. Bred ut massan tunt med hjälp av en palett.
Låt torka i rumstemperatur över natten – gärna ett dygn.
Mortla strösocker och citronskal till garnering och häll ut det på ett fat.
Skär godiset (med en vass kniv som du penslat med olja)  i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger.
Lägg ut Citronremmarna på ett nytt bakplåtspapper och låt stå torrt i rumstemperatur ca. 1 dygn – gärna längre. Ju längre remmarna får torka desto segare och godare blir de.

* Alternativt kan du hänga upp remmarna ifall du har tillgång till någon bra ställning – t.ex en sådan du torkar pasta på.
* Det funkar även att lägga dem luftigt på ett bakgaller.

Det kan hända att sockret smälter på dina remmar trots att du följt receptet.
De kan ha stått för fuktigt, för varmt, eller så kan det vara så att dina godisremmar blev tjockare än mina – så då kan de behöva torka lite längre än vad som är angivet i receptet. 

Hemgjorda Godisremmar
Lycka till med dina Godisremmar. ♥ 
 1. Frida skriver:

  Hej!
  Kan man lägga en kökshandduk över dessa på natten när de ligger och torkar eller måste de stå som de är?

 2. Jennie skriver:

  Hej!
  Hittade det här receptet nyligen och ska försöka mig på det. Men en sak undrar jag och det är citronsaften? Jag kanske har läst förbi det men när ska man ha i saften? Jag antar att det bara är att krama ur citronerna och att det inte är annan saft som krävs? :)

  1. Hej! Jag har nog missat att skriva till det i beskrivningen, ska genast in och ändra det. Men citronsaften (ja, från färsk citron) ska kokas upp med övriga ingredienser. :) Kram!

 3. Ida skriver:

  Ser supersmaskigt ut! Jag är lite fundersam på hur länge dessa remmar håller? :) Och ungefär hur många blir det på en sats? :)

  1. De håller i vad känns som en evighet! Det beror på hur breda & långa du vill ha de, men säg ca. 25 st. Kram!

 4. Kstrin skriver:

  Mina remmar blev precis som Annikas beskrivning, och åkte tillslut i soporna. Följde receptet helt å hållet. Vad kan ha gått fel?

  1. Hej! Det kan ha varit fuktigt där remmarna fått torka? Ifall detta händer så går det alltid att skölja dem i kallt vatten, låta de torka länge och sedan vända i sockerblandningen för att återigen låta de torka länge. De får inte vidröra varandra och absolut inte rullas ihop innan de torkat helt. :-)
   Kram!

 5. Carina skriver:

  Hej! Först, Tack för många goda recept. Undrar hur länge dessa remmar håller,om jag ska Ha till jul exempelvis, när kan jag göra dom så att de håller en stund efter jul? Vill gärna veta samma sak om dina smörkola karameller. :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..