Kladdkaka med Dulce de leche & Kinapuffar

Hej på er fina ni! ♥
Äntligen kan jag sitta och blogga lite.
Vi har hållt på med flytten förra veckan. Att packa upp allt tar tid, men nu börjar vi komma i ordning ordentligt.
Det är helt fantastiskt att vakna upp här i vårt nya hem.
Det första vi ser när vi vaknar är Dalälven.
Och det första vi gör när vi har klivit upp ur sängen är att gå ner till älven med hundarna.
Så underbart! Jag har fått massor med energi och inspiration till att återgå till jobbet/bloggen nu.
Tänkte köra igång en Kladdkakevecka idag! 7 kladdkakor kommer att presenteras för er denna vecka och så kommer jag att ha en liten utmaning på Instagram.
Kika in där för att deltaga @bakamedfrida. :-)

Jag börjar veckan med en Kladdkaka som är fylld med Kolakräm och Kinapuffar.
Denna kladdkaka är så got att jag inte vet ifall jag kan toppa den med morgondagens kladdkaka..
Jag har satt ribban högt nu kan man säga.. Denna borde vara avslutet på veckan. ;-)

Jag äter väldigt, väldigt sällan kladdkaka utan bär.
Bären bryter av sötman på ett superbra vis och får smaklökarna att dansa i takt.
Denna kaka valde jag att servera med jordgubbar och Physalis, samt lite vispad grädde till så klart.

En kladdkaka ska vara KLADDIG, eller hur?
Denna kladdkaka är verkligen kladdig. Om den serveras när den fortfarande är ljummen (som den är på bilden) så kommer det att rinna ut härlig chokladsmet blandat med kola och kinapuffar. SÅ himla gott.
Men denna kaka kan med fördel stå i kylskåpet över natten och plockas fram 30 min – 1 h innan servering.

Nu ska ni få receptet på denna ljuvliga kaka.

Kladdkaka med Dulce de leche & Kinapuffar:
150 g Smör
3 Ägg
1.5 dl Strösocker
4 msk Kakao
1 tsk Vaniljsocker
2 dl Vetemjöl
1 nypa Salt

1 burk Karamelliserad mjölk/- Dulce de leche
4 dl Kinapuffar, små

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 150°C och smöra- samt mjöla en springform 20-22 cm.
Smält smöret och låt svalna en aning.
Rör ihop ägg och strösocker.
Tillsätt sedan kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt och rör ihop en jämn smet.
Rör till sist ner det smälta smöret.
Blanda kolakrämen och kinapuffarna i en liten skål för sig.
Häll kladdkakesmet i formen så att det täcker botten.
Klicka ut kolakräm och bred ut det jämnt i formen.
Häll sedan på resten av kladdkakesmeten som du breder ut över kolakrämen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 20-30 minuter.
Kakan ska vara kladdig när den är klar, men inte ”dallrig” när du skakar på formen.

Glöm inte att kika in på instagram för att deltaga i min utmaning där ni har chans att synas på min IG-sida!

LYCKA TILL! ♡
 
  1. Ser gott ut ☺️ Om man vill servera den ljummen kan man förbereda den och ha den i kylen innan man ställer den i ugnen? Hur lång tid behöver den svalna sen tro? Tack

  2. Gjorde denna till dagens morsdagsfika och det blev en RIKTIG succé!! Alla fullkomligt älskade den, så tusen tack för ett grymt recept som kommer användas flitigt framöver! Och tack för en grym blogg :)

    1. Vad roligt! Åh, vad glad jag blir :-) Tack snälla du! Kram <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..