Chocolate chunk nutella cookies

Hej på er!
Egentligen tänkte jag lägga ut detta recept imorgon, men jag kan inte vänta.
Dessa kakor förtjänar all tid i social media som de bara kan få.
Och de förtjänar ALL er uppmärksamhet nu.

Det är nämligen någonting alldeles himmelskt gott som gömmer sig inuti dessa kakor.
Jag tror att ni kan gissa vad det är. Visst är det ljuvligt?

Ja, ni hade rätt..
NUTELLA! Dessa kakor är goda även utan fyllning, men de är hundra gånger godare med en krämig nutella inuti.
Alltså förstå när man tar en tugga i dessa kakor.. Det är raka vägen in i chokladhimlen..

De påminner lite om mina Chocolate chip fudge cookies som blivit väldigt populära.
Men jag vågar faktiskt säga att dessa kakor sålr fudge-kakorna med hästlängder. Åtminstone om man gillar nutella.. :-)

Nu ska ni få receptet på dessa godbitar.. ♥

Receptet ger 16 kakor.

Chocolate chunk Nutella cookies:
16 msk Nutella
3.75 dl Vetemjöl
2 tsk Majsstärkelse
0.5 tsk Bakpulver
0.5 tsk Salt
140 g Smör
1.5 dl Farinsocker
1 dl Strösocker
1 Ägg
1 Äggula
2 tsk Vaniljsocker
1 dl Kakao
3 dl Mörk choklad, hackad
2 dl Chocolate chunks

Gör så här:
Börja med att klicka ut 16 msk Nutella på en bakpapperklädd bricka, ställ i frysen i 1-2 h.
Klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Blanda mjöl, majsstärlekse, bakpulver och salt i en bunke, ställ åt sidan.
Vispa smöret mjukt och fluffigt, tillsätt sedan farin- och strösocker. Vispa lite till.
Tillsätt sedan ägget och äggulan, vispa på låg hastighet.
Rör ner de torra ingredienserna, vispa på låg hastighet till en jämn deg.
Tillsätt den hackade chokladen och arbeta ihop.
Skopa ut 16 degbollar på plåten.
Gör ett hål i varje boll med hjälp av en sked eller dina fingrar.
Tag ut nutellan ur frysen, tryck ner en nutellaklick i varje kakdeg.
Rulla ihop degbitarna till jämna bollar så att nutellan inte syns.
Tryck fast rikligt med chocolate chunks på varje degboll.
Lägg alla bollar på samma plåt och ställ i kylskåpet i 1 h.
Sätt ugnen på 160°C.
Grädda kakorna (8 st. på en plåt) mitt i ugnen i 12 minuter.
Låt svalna ett bra tag innan du flyttar dem från plåten.

Servera gärna med en klick lättvispad grädde och lite jordgubbar.

LYCKA TILL! ♡

 

  1. Jackie skriver:

    Lite nyfiken på varför du har majsstärkelse i och vad den gör för ”nytta”?

  2. Jackie skriver:

    Lite nyfiken på varför du har majsstärkelse i och vad den gör för ”nytta”?

  3. Jackie skriver:

    Lite nyfiken på varför du har majsstärkelse i och vad den gör för ”nytta”?

  4. Jackie skriver:

    Lite nyfiken på varför du har majsstärkelse i och vad den gör för ”nytta”?

  5. Jackie skriver:

    Lite nyfiken på varför du har majsstärkelse i och vad den gör för ”nytta”?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..