Chokladbollar med Nutellgömma

aaIMG_5957

Foto: Frida Skattberg

Hej på er fina vänner!
Har ni haft en fin midsommarhelg?
Jag har haft en fantastisk helg med mat hos mormor och morfar i fredags när mamma kom upp till Dalarna, och igår bjöd vi in alla hit på grillat, mycket trevligt.
Det är helger som dessa som jag undrar VARFÖR jag inte bjuder in alla mycket, mycket oftare.
Alla får komma när de vill, det finns alltid mat och fika här hemma men det är så sällan som alla faktiskt samlas tillsammans. Får bli ändring på det! Vi får passa på att ha grillkvällar innan vi flyttar söderut.. :-)
Nu ska detta inlägg inte handla om en flytt till Öland. Utan om dessa ljuvliga, fantastiska små chokladbollar som är fyllda med krämig Nutella. Hur goda de är? – Kan säga att de är det godaste jag ätit..

IMG_5925
Jag har tidigare bakat många olika varianter av chokladbollar.
Och det absolut populäraste receptet här från bloggen är på mina Nutellabollar.
Det är ”vanliga” chokladbollar med nutella i smeten.
Dessa har jag tryckt ner nutella inuti. Så när du biter i en sådan här chokladboll så rinner det ut mjuk, krämig nutella. Det är verkligen himlen för choklad- och nutellaälskare.

IMG_5933
Ser ni?!
Nu ska ni få receptet.

Chokladbollar med Nutellagömma:
200 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Vispgrädde
2 tsk Vaniljsocker
3 msk Kakao
5 msk Oboýpulver
0.5 dl Kaffe, starkt
1 nypa Salt
13-15 dl Havregryn – efter behov
+ 20 tsk Nutella
+ Pärlsocker, kokos, strössel m.fl

Gör så här:
Börja med att frysa in teskedsstora klickar av nutella, som du klickar ut på ett bakplåtspapper.
Låt de frysa minst 2 h.
Vispa smör och strösocker fluffigt i din bakmaskin eller med elvisp på hög hastighet.
Vispa ner grädden till en fluffig massa.
Tillsätt resten av ingredienserna, havregryn efter behov.
Havregrynet ska mixas sönder i bakmaskinen eller med elvispen, så smeten kommer vara väldigt kladdig.
Ställ smeten i kylskåpet minst 30 minuter.
Skeda ut ganska stora klickar smet på ett bakplåtspapper.
Tag fram nutellan och tryck ner dem i smeten.
Rulla till bollar så att nutellan göms helt.
Rulla sedan i pärlsocker, kokos eller vad du nu vill ha.
Förvara chokladbollarna i en tätslutande burk med lock i kylskåpet.
Funkar utmärkt att frysa in.

IMG_5935

LYCKA TILL! ♡

  1. Emma skriver:

    Ett tips: jag tog en ”medicin-spruta” och sprutade in nutella i bollarna! :) superbra!

  2. Lova skriver:

    Det blev super duper gott! :) Fast istället för att trycka ner i nutellan i bollarna så tog jag havregryns”smeten” och tryckte runt nutellan :) Förresten, jag gjorde med glutenfritt havregryn och det fungerade lika bra!

  3. Zandra skriver:

    Hej, jag undrar hur många chokladbollar du får? För jag och en kompis ska göra detta till hela min klass nämligen! Svara gärna så fort du kan!

    1. Hej! Jag får ut 20 Chokladbollar av detta recept. Då är det ganska stora chokladbollar. Det går givetvis att frysa in mindre nutellaklickar och då även göra lite mindre chokladbollar vilket då ger fler! :-) kram!

  4. Johanna skriver:

    Ska grädden vispas innan man blandar i den?

  5. Linda skriver:

    Dessa är sjukt goda! Min kompis bakade dem igår, sen doppade hon hela bollen i marabouchoklad och toppade med pärlsocker :-)

Lämna ett svar till Johanna Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..