Frozen Jordgubbscheesecake på Kladdkakebotten

IMG_6103
En bild säker mer än 1000 ord, har jag hört.
Denna bild säger mer än så till och med.
En fryst Jordgubbscheesecake på en kladdkakebotten.
VAD kan möjligtvis gå fel? – Ingenting!

IMG_6116
Denna cheesecake är den godaste Cheesecake jag någonsin ätit och bakat.
Den är underbart god. Så ljuvlig!
Det finns ingenting som skulle beskriva sommar på ett fat bättre än denna kaka.

öIMG_6139
Nu ska ni få receptet. ♥

Kladdkakebotten:
185 g Smör
3 Ägg
3.5 dl Strösocker
2.5 dl Vetemjöl
1 dl Kakao
1 msk Vaniljsocker

Fyllning:
200 g Philadelphiaost
1.5 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
3 Äggulor
6 dl Vispgrädde
75 g Vit Choklad, fint hackad
0.5 l Jordgubbar

Gör så här:
För kladdkakan: Börja med att sätta ugnen på 180°C och smöra- samt mjöla en springform på 26 cm.
Smält smöret, blanda alla ingredienser till en jämn smet och häll upp det i formem.
Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 15-20 minuter, kanterna ska vara fasta men mitten ska ”vobbla” lite när du skakar på formen.
Låt kakan svalna helt, gärna i kylskåp.

Vispa upp grädden till fyllningen och ställ åt sidan.
Rör ihop philadelphia med strösocker, vaniljsocker och en äggula i taget.
Rör ner den hackade chokladen i färskostsmeten.
Vänd ner den vispade grädden.
Mosa jordgubbarna med en gaffel och vänd ner dem i gräddblandningen.
Vänd runt ordentligt.
Häll upp smeten i formen ovanpå kladdkakan och ställ in i frysen i minst 4-5 h, gärna över natten.
Tag fram kakan en stund innan serverings så att den blir lättare att skära i.

IMG_6113

LYCKA TILL! ♡

  1. Ida skriver:

    Hej,
    Jag har tänkt baka detta till midsommar. Hur många portioner kan man beräkna att en kaka räcker till. Hittar inte det i receptet.

  2. Lisa skriver:

    Ser sååå smarrig ut, tänkte göra denna till nyår….imorgon… men stämmer det med 185 g smör i kladdkakan? Låter mycket?

  3. Zerina skriver:

    Hej
    Vad menas med att både smöra och mjöla formen, jag har aldrig använt mjöl så?

    1. Smöra och mjöla- istället för smöra och bröa. Så använd mjöl istället för ströbröd :) Kram!

  4. Linda skriver:

    Kan man ha denna smarriga tårta i frysen 2 månader innan den ska ätas?

    Tacksam för svar//Linda

  5. Åsa skriver:

    Gjorde dessa till nyår men i muffinsformar och pimpade smeten med lite champagneessens – så gott och uppskattat! Tack för alla goda recept!

    1. Åh, så fint! Vad roligt att det uppskattades! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..