Kanelbullesockerkaka

IMG_6314
Ni vet när man vaknar på morgonen och det är strålande sol och klarblå himmel.
Det hinner gå 2 minuter innan man bestämt sig för att åka till stranden. Den känslan är fantastisk!
Kort därefter ska badkläder på, handdukar ska packas och likaså en picknickkorg med massa gott och enkelt.
Skafferiet kanske ekar tomt efter sötsaker? Då gäller det att ha en kaka som går fort att svänga ihop och blir perfekt som picknickfika.
Denna kaka är en kaka som alltid hänger med oss ut på picknick och andra äventyr.
Du hinner baka denna kaka medan resten av familjen packar ner sina handdukar och blåser upp badbollen.
Den blir luftig, saftig och oerhört god med en smak av kanel och en mild ton av vanilj.

IMG_6328
En sockerkaka som jag alltid kommer att svänga ihop när tiden är knapp.

Kanelbullesockerkaka:
85 g Smör
1.5 dl Strösocker
1 Ägg
1.5 dl Filmjölk
1 tsk Kanel, malen
2 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
1 krm Salt
+ Kanel
+ Pärlsocker

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Smörj och bröa en form, 20 cm.
Smält smöret och blanda ner kanelen.
Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner dem i äggsmeten.
Tillsätt filmjölk och smöret, rör om till en jämn smet.
Häll upp i formen och strö över kanel och pärlsocker.
Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter.
Packa ner i picknickkorgen och skär den i lagom stora bitar när den har svalnat.

IMG_6305
Ha nu en underbar dag i solen, kära ni! ♥

LYCKA TILL! ♡

  1. Jenny skriver:

    Den här kakan är så god, har bakat den några ggr nu! Skulle vilja baka den i större form, 24 cm. Hur mycket mer ska man tillägga på respektive ingrediens?

  2. Maria skriver:

    Ser väldigt gott ut! Tänkte provbaka denna och undrar om den går att frysa in? :)

  3. Affi skriver:

    Hej! Går det att baka helt utan filmjölk? Tänkte ta av det jag har hemma bara, turkiskyoghurt funkar inte istället kanske? :P

  4. Maria skriver:

    Nu har jag bakat denna, och kan knappt bärga mig tills den svalnat. Den ser SÅ god ut och luktar så gott

  5. Emely skriver:

    Tänkte prova baka denna kakan då den ser god ut.
    Men ska inte servera den förns imorgon och undrar hur den förvaras bäst då ?
    Platspåse bara eller?
    Har du provat frysa denna kakan, blir det isf bra även efter vid upptidning?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..