Klassisk, seg Kladdkaka i Långpanna

IMG_7516
Kladdkaka i långpanna. Enklare än så kan det inte bli att baka kladdkaka till ett helt kompani. Denna blir sådär härligt seg i kanterna och alldeles kladdig och ljuvligt god i mitten.

Här ser ni en video där jag bakar just denna smarriga kladdkaka! 

Kladdkaka i Långpanna:
4.5 dl strösocker
1.25 dl kakao
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 ägg
200 g smör, smält
0.5 tsk salt

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 160°C och klä en långpanna (30×30 cm) med bakplåtspapper.
2. Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.
3. Knäck i äggen och rör om, nu blir smeten tjock.
4. Häll ner det avslanade, smälta smöret och rör ihop en jämn smet. Tillsätt saltet och rör ihop smeten.
5. Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 15 minuter, kanterna ska vara fasta och mitten ska vobbla lite när kakan är klar.
Låt svalna en aning innan du serverar kakan.

IMG_7519
Hoppas att det ska smaka! ♥

  1. Joanna skriver:

    Varför ska saltet blandas i sist och inte samtidigt med alla andra torra ingredienser? Godaste kakan som finns! Kör den alltid lite längre så att den blir seg och inte rinnig.

  2. Hej Frida!
    Följer dig sedan länge och älskar allt du gör!
    Har bakat massor av saker du gjort 🤩
    Jag undrar bara om det är varmluftsugn du har eller vanlig? Brukar du skriva ut om det är varmluft du använder och annars är de vanlig?
    Min kladdkaka har varit inne i 30 min och är inte ens nära klar. Kramis!!

  3. Haaa? Vadå 15min. Vart inne i en timme nu, inte klar ju. Klockan är 00:05 är trött. Ge mig kladdkaka baa. Helt ok recept

  4. Vilma skriver:

    Kan man ha i mindre socker? Jag älskar dina recept!!❤️

  5. Laura skriver:

    Alltså denna är sååå himla god 🥰 och det bästa av allt, den är så enkel att göra och man får mycket kladdkaka att mumsa i sig 😏 tycker verkligen alla dina recept jag testat hittills är toppen 🙏🏼

    1. Ja, visst är den smarrig! Vad roligt. Tack snälla för din kommentar! :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..