Chokladdoppade kladdkakebollar med Kakdegsgömma

Missa inte filmen där du kan se hur jag bakar dessa Kladdkakebollar:

Missa inte filmen där du kan se hur jag bakar dessa Kladdkakebollar:

Kladdkakebollar_kakdeg1
Håll i hatten kära vänner.
Detta är verkligen någonting utöver det vanliga. Detta är magi!
En Kakdegsboll rullad i kladdkaka, doppad i choklad och toppad med salt.
Jag finner faktiskt inga ord för dessa bollar. De är SÅ himla goda. :)

Kladdkakebollar_kakdeg
Dessa bollar är det bland det godaste jag har ätit. De har liksom allt du kan önska, och kanske lite till? Kakdeg, Kladdkaka, kakdeg, choklad, salt, segt, mjukt, kladdigt, gott, ljuvligt, himmelskt..

Chokladdoppade kladdkakebollar med Kakdegsgömma:

Ingredienser
1 Kladdkaka – recept här
1 sast Kakdeg – recept längre ned
300 g Mörk Choklad att doppa i

Ingredienser Kakdeg
75 g smör
0.75 dl farinsocker
0.25 dl strösocker
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
2.25 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 dl chokladknappar

Gör så här:

  1. Börja med att röra ihop smör med farin- och strösocker, ljust och fluffigt. Tillsätt sedan mjölk och vaniljsocker, rör ihop.
    Rör sedan ner vetemjöl, salt och choklad. Arbeta ihop en smidig deg.
    Arbeta ihop en jämn deg.
  2. Rulla degen till 15 jämnstora bollar och ställ sedan kallt i 30 minuter.
  3. Mosa den kalla kladdkakan i en skål och tag sedan fram kakdegsbollarna.
  4. Rulla in kakdegen i kladdkaka och smält under tiden choklad på spisen på låg värme.
  5. Doppa till slut bollarna i choklad och toppa med lite salt. Låt stelna helt innan servering.

*Funkar utmärkt att frysa in. Låt då stelna i rumstemperatur.
Istället för chokladknappar kan du ha hackad choklad.
Doppa bollarna i den choklad du gillar bäst. Jag använder Marabou mörk. 

Kladdkakebollar_kakdeg5
Lycka till! ♥

  1. Dessa blev otroligt uppskattade men det blev en himla massa :) Gjorde dubbel sats för att vi skulle ha ca 20 gäster men den dubbla satser blev 44 st vilket förstås alla gäster blev glada över :) Tack för alla goa recept!

  2. Hej!
    Jag bakade dessa idag och de vart JÄTTESTORA trots att det blev 24 st istället för 10 st. Hur kommer det sig när jag följde receptet?

    Mvh
    Stina

  3. Hej! Har gjort dessa ikväll och har även sparat en bit av kladdkakan, kan jag ha dem i kylen några dagar eller måste jag frysa in dem på en gång? Mvh Sofia :)

    1. Du kan ha dem i kylskåpet i ett par dagar utan problem! Om du vill spara dem lite längre så ska du givetvis frysa dem. Kram! :-)

  4. Hej:) jag tänkte göra dessa idag men jag undrar om du tror att jag kan doppa dem i ljus choklad istället för mörk? Får mämligen huvud värk av mörk choklad:/ Med vänlig hälsning, sonia

  5. Hej! Finns det något sätt att göra kladdkakan mer kladdig, för jag har precis gjort kladdkakan och den är för torr för att kunna rulla kakdegsbollarna i. Man kanske kan hälla i något i den mosade kladdkakan? Tacksam för svar!

    1. Hej! Tillsätt valfri smaksättning. Till exempel smält choklad, nutella, kaffe, färskost m.m.. Tillsätt lite i taget tills den går ihop :-)

  6. Hej Frida!

    Du var super duktig idag på Nyhetsmorgon. Allt du bakade såg jätte gott ut. Skulle jag kunna blogga om dessa på min blogg. Länkar dig såklart :)

    Hälsningar
    Anja Kajtaz

  7. Dessa ser helt lovely ut och jag älskar kakdeg. Vill ändå fråga om det går åt en hel sats kladdkaka till 10 st bollar?
    Tack så länge.

  8. Ska testas i dag, själv är jag tokig i apelsin/chokladsmak blandningen…. undrar om jag kan riva i lite apelsinskal…eller kommer det bli helt tokig eftersom det är farinsocker i???…. hmm… tänker…tänker..

  9. Så fina! Är sugen på att baka sådana idag, men kommer inte orka äta upp alla. Hur länge kan man spara dem? Går de att frysa?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..