Chocolate Chip Cookie KLADDKAKA

Oh, herre..
Vet ni? Idag har jag bakat (och ätit) den godaste Kladdkakan någonsin, enligt mitt tycke.
En Chocolate chip cookie Kladdkaka.
Chocolate Chip cookie och Kladdkaka i ETT.
Det känns som att det inte blir så mycket bättre än detta. Det var SÅ gott.

IMG_8759
Ser ni? Det ser ut som en Jätte-CCC. Bara det liksom..

IMG_8766
Sambon var inte sen med att hugga in, det är en sak som är säker..
Vi var faktiskt ute i Svärmors hus idag. Ingen var hemma där och då passade vi på att låna lite porslin till fikat.
Det är inte lätt att fota bakverk när allt vårt porslin fortfarande ligger nerpackat i kartonger.
Om en och en halv vecka står vi i vår nya lägenhet och packar upp allt. Åh, som jag längtar.
Tror minsann att jag ska bjuda våra flyttmedhjälpare på denna kladdkaka.. :-)

IMG_8769
Om jag inte hade mått så illa efter all mat + en stor bit kladdkaka så hade jag nog ätit upp hela kakan själv.. Ha ha.
Efter en varsin lika stor bit så hamnade jag och sambon i den värsta av matkoma. Vi kunde inte röra oss.
Så typiskt oss att alltid äta för mycket bara för att det är gott! He he..
Men ärligt, vem skulle möjligen kunna motstå en bit av denna Kladdkaka?

IMG_8771
Det bästa förutom den ljuvliga smaken?
Det är att en kladdkaka ALLTID går fort att baka.
Alla ingredienser blandas i en skål, hälls upp i formen , gräddas en kvart ca. och poff så har du en kladdkaka.
Hur bra är inte det, egentligen? ALLA har tid att baka en kladdkaka. :-)

Chocolate chip cookie Kladdkaka, 8 bitar:
100 g Smör
2 Ägg
1.25 dl Farinsocker
0.75 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
2 dl Vetemjöl
2.5 dl Chokladknappar, mörk choklad

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C, smörj och mjöla en springform, 22 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg, farin- och strösocker.
Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och smör. Rör till en jämn smet.
Rör ner 2 dl av Chokladknapparna.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Rör om i mitten av kakan efter fem minuter – det gör du för att chokladen hamnar i botten av kakan annars.
Grädda tills kakan är klar – känn med sticka eller skaka lite på formen.
Kanterna ska vara fasta men mitten ska vobbla lite.
När kakan är färdiggräddad så lägger du på resten av chokladknapparna.
Låt svalna.

IMG_8779
Servera gärna med lite lättvispad grädde. ♥

LYCKA TILL! ♥

  1. Fantastiskt recept! Funkar varje gång. Tillsätt en klunk kylarvätska för en extra kick ;)Tack Amelia

  2. Hej,

    Jag vill med stolthet meddela dig att vi är två töser som nu kommer att ta del av din fantastiska receptur. Med glädje vill jag tacka dig och Amelia för denna möjligheten! Hoppas att Gud kommer välsigna dig med fler toppen recept. Puss o Kram TiTi

  3. Frida skriver:

    Första exemplaret står i ugnen, smeten var sjukt god så tror kakan är det med! Men fungerar den att göra med glutenfritt mjöl? Nåt speciellt isåfall som ger bästa resultat då? :)

  4. Manal skriver:

    Hej
    Jag har en fråga kan man byta ut farinsockret mot något annat om man inte har farinsocker

  5. Hejsan, går det göra denna kladdkaka i långpanna, med samma resultat?
    Isåfall hur många gånger kan man behövda dubbla receptet?

    1. Hej! Dubbla en gång och håll koll på den när den är i ugnen! Kram :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..