Hemgjorda Geléhallon

Hej på er, fina ni! :-)
Efter en välbehövlig sovmorgon sitter jag nu med ett stor glas färskpressad Apelsinjuice med massa isbitar och försöker få lite jobb gjort. Jag har mycket att göra idag! Gillar dagar när jag har fullt upp, dock skulle det vara skönt med en helt ledig dag någon gång! Just nu har jag kollat igenom lite bilder som jag tog igår, ser fint ut. Ni får se mer av det senare. Nu ska jag skriva lite om mina ljuvliga Geléhallon! Tänk så enkelt och gott det är att göra sitt eget godis! Jag tänker att Geléhallon kan vara en perfekt present på Alla hjärtans dag. Jag kommer lägga mina i små cellofanpåsar och sedan ge bort till nära och kära. :-)

 

3IMG_0366
Jamen kolla vilka härligheter! Det är verkligen SÅ mycket godare att göra egna Geléhallon än att köpa färdiga. En stor skillnad!
Och det är faktiskt inte så svårt som många kan tro. Ni vet mina remmar? Man gör ungefär på samma sätt fast häller upp smeten i formar istället för på en plåt. Plättlätt!

 

5IMG_0370
Ja, det är verkligen värt det! Jag skulle säga att man kan göra Geléhallon i början av veckan så är de i perfekt konsistens till helgen. :-)

 

3IMG_0366
Och vet ni? Jag smaksatte faktiskt dessa med Jordgubbar då mina hallon var slut. Och det blev ÄNNU godare! SÅ mycket godare..

 

Geléhallon, 70 st:
150 g Jordgubbar, frysta – Vill du ha med hallonsmak så tar du 180 g Hallon.
10 Gelatinblad
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, vit
1.5 dl Vatten
0.5 tsk Citronsyra

Garnering:
Strösocker
Citronsyra – ifall du vill ha dem lite syrliga.

Gör så här:
Börja med att olja in silikonformar.
Tina sedan jordgubbar i micron.
Mixa jordgubbarna slätt i en mixer och sila bort de små kärnorna i en finmaskig sil.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.
Låt stormkoka i 5-6 minuter och rör sedan ner jordgubbsmixet.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma jordgubbsblandningen.
Tillsätt till sist citronsyra och rör om.
Fördela smeten jämnt i formarna.
Låt stelna svalt i 1 dygn.

Häll upp strösocker (och ev. citronsyra) på ett fat.
Rulla godiset i sockerblandningen och lägg dem på ett galler.
Låt de torka 1-2 dygn.

Förvaras torrt!

 

1IMG_0375
Här ser ni även hur de ser ut osockrade! :-)

 

 

Tips på annat Godis:
Sura Hallonremmar
Nyttiga Bärremmar
Syrliga Citronremmar
Syrliga Limeremmar
Syrliga Blåbärsremmar

 

 

LYCKA TILL! ♥

 

 1. Hej. Jag undrar också varför smälter sockret. Gjort allt enligt receptet men efter att ja rullat dem i socker o de stått framme 30 min till 1tim sockret smälter, under varje gelé hallon ligger det en liten saft pöl. Varför blir det så. Vad gör jag för fel?

 2. Hej!
  Det blir ju så gott :)
  Tänkte bara höra hur du gör när du haft i fruktpurén.
  Står du och rör som en tok då eller drar du ner på värmen och låter sockerblandningen komma upp i rätt temperatur?

  Nästa gång blir det remmar ;) :)

  Mvh
  Niclas

 3. Hej!

  Testade detta igår och de fick stå svalt i kylen ett dygn. Nu ikväll rullade jag dem i socker och la på ett gallernät. Men det kändes som de började ”smälta” eller blev fuktiga i alla fall. Sockret löstes upp såg det ut som. Vad blev fel?

  Hälsningar Sofia

 4. Testade vanliga silikon isformar. Fick ut en förut, men kändes lite oljig? Tror du att dessa ska stå yttrligare ett dygn? Alltså tills imorgon kväll? De är ju ganska mycket smet i varje form så att säga?

  Tack för roligt recpept, ikväll el imorgon blir det att rulla ihop mina hallonremmar!
  Kram, Anna

  1. Hej! Ja, de är ju ganska mycket större, eller hur? Ta ur dem ur formarna och låt stå och torka! :-) Vad roligt, lycka till! Kram <3

 5. Hej!
  Går det utan citronsyra tro? Min dotter är allergisk mot det tyvärr. Hade varit kul att testa!

  Tack för tipset

  1. Hej! Vad bra att du puffade lite här. Det är så lätt hänt att jag missar en kommentar inland. Ber om ursäkt för det! Ja, du kan utesluta citronsyra helt och hållet. :-)
   Lycka till! Kram <3

  1. En tsk Gelatinpulver motsvarar 2 gelatinblad. Och en tsk ska svälla i 1 msk Kallt vatten. Så då ska du ha 5 tsk Gelatinpulver som ska svälla i 5 msk Kallt vatten! Kram :-)

 6. Wow! Det blev jag sugen på att testa. Och du: TACK för att du lyssnade på min kommentar om textlayouten och testar ett nytt format! Blev lite varm i magen när jag såg att du hade svarat på min kommentar i ord och handling, trots att du får så många kommentarer! Ha en fantastisk vecka!

  1. Men det är jag som ska tacka dig! Det blev ju som en helt ny blogg. Så himla härligt!! Och det är klart jag tar åt mig av det ni skriver i kommentarerna, det är ju vi tillsammans som skapar en sådan fin blogg! Så TACK! Kram <3

 7. Vart köper man en passande form då? :) Jag äger bara klassiska vanliga pajformer, plåtar och stora silikonformar till muffins ;(

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..