CHOCOLATE CHIP COOKIE- PIZZA

 

Chocolatechipcookie-pizza5
Chocolate chip cookie- pizza! En ljuuuuvlig söt-pizza! Eller en gigantisk cookie. Som räcker till många. Jag toppade min pizza med färska Jordgubbar då det är mitt favoritbär och jag hade flera kilo hemma. Dessutom tror jag inte att det finns något bär som passar bättre ihop med en Chocolate cookie chip- pizza än just Jordgubbar. Det är en himmelsk kombo!

Chocolatechipcookie-pizza9
Idén kom jag på för länge sedan men har bara inte fått tummen ur.. Men idag så! Och jag är så glad att jag äntligen provade detta. Undra om jag någonsin kommer att göra vanliga chocolate chip cookies igen? Detta var för gott och för enkelt för att jag ska göra på något annat vis.. :))

 

Chocolate chip cookie- pizza, 10 bitar:
4.75 dl Vetemjöl
1 tsk Bikarbonat
0.5 tsk Bakpulver
1 msk Vaniljsocker
0.5 tsk Salt
170 g Smör, smält
2 dl Farinsocker
1 dl Strösocker
2 Ägg
150 g Chokladknappar, mörka (en påse)
+  topping. Ev. Nutella, choklad, färska bär osv.

Börja med att blanda de torra ingredienserna i en bunke, ställ åt sidan.
Vispa det smälta smöret med farinsocker och strösocker i en bunke.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa tills smeten gått ihop.
Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten och arbeta ihop en smidig deg.
Arbeta in chokladknapparna, spara 1 msk till garnering.
Plasta in degen och lägg den i kylskåpet i 30 minuter.
Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Tag ut degen och platta ut den till en stor cirkel på plåten.
Tänk på att den flyter ut en aning så täck inte hela pappret med plåt.
Grädda mitt i ugnen i 15-18 minuter.
Tag ut ur ugnen och toppa med resten av chokladknapparna.
Låt svalna en aning och toppa sedan med ex. bär innan servering.
Servera gärna med en kula vaniljglass eller en klick lättvispad grädde.

 

Chocolatechipcookie-pizza14
Om ni älskar Chocolate chip cookies lika mycket som jag gör så MÅSTE ni prova denna! Det är himlen för oss CCC-tokiga.. :))

  1. Emma skriver:

    Kan man byta ut vetemjölet till något glutenfritt mjöl?

  2. Razan skriver:

    Hur länge håller den?

    1. I kyl 1 vecka utan problem. Men frys gärna in den. :)

  3. Caisa skriver:

    Hej! Kan man göra kakan dagen innan och låta den stå i kylen under natten för att grädda den dagen efter?

  4. Lina skriver:

    Hej! Kan man byta ut chokladknapparna mot vanlig hackad choklad eller pollygodis? Annars jätte fin blogg, älskar alla dina recept!

    1. Hej! Tack för dina fina ord. Du kan byta ut chokladknapparna utan problem! Kram <3

  5. Bella skriver:

    Hej, kan man göra kakan dagen innan och låta den stå i kylen under natten. Samt att den ändå är lika god då?
    En fråga till: kan man värma den om den kan stå över natten?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..