HIMMELSK MARÄNGTÅRTA

Hello finisar!
Jag kan inte förstå att klockan endast är 14? Känns som att den är typ.. 20. Jag har visserligen knappt sovit i natt, klivit upp tidigt i morse och stått i köket i fem timmar nu. Tur är att jag nu hinner storstäda hemmet, möblera om lite, laga mat och koka saft innan klockan ens blivit 17. Skönt! Ska sedan kura upp mig i soffan med en bit Himmelsk Marängtårta och kolla på film resten av kvällen.

Ja, ni hörde rätt. Himmelsk Marängtårta. Det är nästan som min Himmelska Jordgubbstårta fast med Marängbottnar istället. Och så adderade jag Lemoncurd. MUMS!

HIMMELSK MARÄNGTÅRTA9
Understa lagret är Lemoncurd och Lemoncurdgrädde. Översta är fyllningen till min Himmelska Jordgubbstårta. Sedan toppade jag med Jordgubbar och minimaränger.

HIMMELSK MARÄNGTÅRTA2
Denna tårta svänger du ihop på 10 minuter. Och den blir så god att jag inte vet vad! Ljuvlig.

HIMMELSK MARÄNGTÅRTA5

Himmelsk Marängtårta, 10 bitar:
2 Marängbottnar
4 dl Vispgrädde, vispad
2 dl Lemoncurd
1 dl Philadelphiaost
0.5 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
250 g färska Jordgubbar
Jordgubbar & Minimaränger som dekoration

Lägg marängbotten på ett tårtfat och bred på 1 dl Lemoncurd. Blanda resterande lemoncurd med hälften av den uppvispade grädden. Bred citrongrädden över lemoncurden.
Blanda philadelphiaost med florsocker och vaniljsocker.
Skär jordgubbarna i mindre bitar och blanda ner dem i ostblandningen. Rör ihop jordgubbsblandningen med resten av den vispade grädden.
Lägg nästa botten på citrongrädden och bred sedan ut jordgubbsgrädden. Toppa med färska jordgubbar & minimaränger.

HIMMELSK MARÄNGTÅRTA8

Tips på fler Sommartårtor:
Himmelsk Jordgubbstårta
Prinsessrulltårta
Kärleksmumstårta
Gräddtårta med Jordgubbar
Citron- och Jordgubbstårta
Tårta i ett glas

 

  1. Elin skriver:

    Hej! Låter jättegott!
    Undrar som de andra, om man gör den dagen innan, blir det en ”kladdig sörja” då, som någon skrev?

  2. Malin skriver:

    Åhhh magisk ju! Måste testa! Tack! Tror du att det skulle vara gott att garnera med vindruvor också?

  3. Tack för härligt recept! Jag har bakat den gånger och gjort egen marängbotten båda gångerna – rekommenderas! Andra gången tog jag bort florsockret helt – tyckte den var väl söt första gången och det blev lyckat! Rekommenderas det med! Köpte färdig Lemon curd, skippade maränger på toppen.
    Sååå god!!
    Tack för inspirationen!

    1. Tack snälla för din kommentar och superbra tips!! Stor kram. <3

  4. Malin skriver:

    Tack för receptet jag gjorde tårtan igår till ett avslutningsmöte i en arbetsgrupp jag sitter med i på jobbet. Jag gjorde den halvfärdig på morgonen och hade med mig ”jordgubbsgrädden” bredvid och la på den vid själva serveringen. Det fungerade jättebra och alla tyckte den var jättegod. Ha en fin sommar och tack för alla härliga recept du delar med dig av, du är en stor källa till inspiration <3

    1. Vad roligt att höra! Tack snälla för din kommentar, det gör mig superglad att du tog dig tid att skriva några rader. Ha en superfin sommar du också. Stor kram. <3

  5. Sarah skriver:

    Hej
    Jag jag använda en springform på 20 cm? Samt är bottnarna goda att göra dagen före? Lr blir dem godast samma dag? Tack för svar. Mvh Sarah

    1. Hej! Ja, det kan du. Den enda skillnaden så är att botten inte blir riktigt lika hög, men det är ingen fara när det inte är någon jättestor skillnad. Du kan göra botten långt i förväg, frys gärna in den när den svalnat efter gräddning. Så blir det enklare att dela när den är halvtinad. :) Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..