PMS-Brownies

PMS-brownies8

Ni vet när det är DEN tiden i månaden för oss tjejer? Och allt vi egentligen önskar är att ett en årsförbrukning på Choklad och Chips ska dimpa ner i brevlådan.. För det är väl inte bara jag?
I alla fall så satt jag i soffan med ont i magen igår och tyckte synd om mig själv. Det enda som inte fanns hemma var chips och choklad och det var precis det jag var tvungen att ha. När mina cravings var som värst så kom jag på en, vad jag kände var, briljant idé. Varför inte knåpa ihop en PMS-kaka? En kaka som har allt vi kvinnor behöver när vi är mitt i tjejveckan. Eller ännu hellre när vi har PMS och är omöjliga för våra sambos.

PMS-brownies5

Så idag ställde jag mig i köket och svängde ihop denna ljuvliga Brownie. En PMS-brownie. En brownie som egentligen endast borde bakas av våra partners, inte sant? För hur skönt vore det inte att få sitta i soffan med en värmekudde på magen och känna doften av nygräddade brownies komma smygande från köket?

PMS-brownies10

Dessa brownies är fullproppade med choklad och salta, krispiga chips. De är fudgy i konsistensen och bara alldeles oemotståndligt goda. Det bästa om din sambo bakar dem? – Han får smaka! ;-))

PMS-Brownies, 20 st:
4 Ägg
1.75 dl Neutral olja, Raps t.ex.
3 dl Strösocker
3 dl Vetemjöl
1.5 dl Kakao
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Salt
1-2 nävar Lättsaltade chips
2.5 dl Chokladknappar, mörka

Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form 25×25 med bakplåtspapper.
Vispa upp äggen lätt i en skål tillsammans med oljan.
Tillsätt strösocker, vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör till en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och strö över grovt krossade (och hela) chips samt 2 dl chokladknappar.
Grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Tag sedan ut ur ugnen och strö över mer chips och resten av chokladen.
Grädda ca. 5 minuter till. Låt svalna helt och skär sedan i jämnstora rutor.

PMS-brownies1

Lycka till med bakningen! ♥

LOADING..