Nyttig Jordgubbsglass

nyttig-jordgubbsglass3

God morgon! Hoppas att allt är bra med er.
Vaknade tidigt i morse när sambon åkte iväg till gymmet. Hoppade i träningskläder och drog ut på en runda. Så nu har jag precis kommit hem och äter en smarrig frukost i form av Nyttig Jordgubbsglass. Denna är verkligen himmelskt god. Om det bara är EN glass ni ska prova i helgen så är det denna.

nyttig-jordgubbsglass1

Två ingredienser och knappt 5 minuter är allt som krävs. Enklare blir det inte.

Nyttig Jordgubbsglass, 1 port:
1 Banan, skivad & fryst
10 Jordgubbar, frysta

Mixa den frysta bananen med de frysta jordgubbarna till en slät och krämig glass.
Skopa upp i en serveringsskål och toppa med kokosflakes.
Serveras direkt.

nyttig-jordgubbsglass

Tips på andra nyttiga Glassar:
Nyttig Chokladglass
Nyttig Hallonglass
Nyttig Jordgubbsglass på pinne

 1. Anna skriver:

  Hej! Detta måste jag testa till min lilla glasstokiga tjej hemma 😍 Klarar den blendern du har av att mixa ihop frysta jordgubbar och andra frysta frukter/bär?
  Vår mixer vi har idag vill gärna köra fast och kan inte mixa sönder ordentligt när det är riktigt fryst.
  Kram

  1. Hej! Vad roligt att du blev sugen på att prova. Jag kör oftast i min matberedare, då låter jag banan och bär tina i ca 2-3 min och sedan mixar jag. Det har aldrig varit några problem då :) kram!

 2. Th skriver:

  Hej! Jag väljer mellan att köpa en matberedare eller en blender. Jag vill ex kunna mixa bla fryst banan för att kunna göra glassen du har visat ovan, men har inte så bra koll vilket av alternativen man ska köpa isåfall, har du något tips?

  1. Hej! Jag skulle säga Matberedare alla dagar i veckan. Faktum är att när jag köpte min matberedare så åkte smoothie-mixern ut. Den tog bara onödig plats i köket, speciellt med tanke på att matberedaren klarar samma sak – och mycket mer. Du får ofta mer tillbehör till en matberedare så att du enkelt även kan skiva t.ex. potatis, hacka lök, riva ost osv.. Så, en redig matberedare med stark motor är att rekommendera! Dessutom är det ofta tråkigt att behöva stå och pausa en mixer hela tiden för att peta ner frukt och bär från kannans kanter.. Så, mest fördelar med en matberedare! Stor kram. <3

 3. Lotta skriver:

  Hej! Undrar vilken typ av matberedare eller mixer du använder för att göra din glass ?

  1. Jag använder en Elektrolux master piece power blender. Den är toppenbra!! Kram <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..