McDonald’s Chokladmuffins

mcdonaldsmuffins9

Är det någon av er som liksom jag älskar McDonald’s Chokladmuffins?
Om jag måste säga vad som är minst positivt med dem så är det den lite väl starka smaken av kakao samt att de bukar vara lite förr torra. Nåja, i alla fall så bakade jag saftiga Chokladmuffins för något år sedan som smakade precis som McDonald’s chokladmuffins. Receptet finns långt bak på bloggen och många av er har redan bakat dem. Så roligt att receptet blivit så populärt. Nu tänkte jag dela det igen med lite finare bilder också.. :-))

mcdonaldsmuffins18

Det bästa? Att du kan ha i precis hur mycket choklad du vill och då slipper leta efter chokladbitarna som med de muffins du kan köpa. ;-))

mcdonaldsmuffins4
mcdonaldsmuffins10

McDonald’s Chokladmuffins, 12 st:
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
2 tsk Vaniljsocker
1.5 dl Kakao
1 krm Salt
130 g smält Smör
1.75 dl Filmjölk
2 dl Strösocker
2 Ägg
100 g hackad Mörk Choklad 70%
75 g hackad Mjölkchoklad

Börja med att sätta ugnen på 200°C.
Förbered en muffinsplåt med 12 muffinsformar och hacka sedan chokladen ganska grovt.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kakao och salt i en skål.
Vispa sedan ihop det smälta smöret med filmjölk, strösocker och ägg i en stor skål.
Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en slät smet.
Rör ner 3/4 av den hackade chokladen och fördela sedan smeten i muffinsformarna.
Varje muffinsform ska vara fylld upp till kanten.
Strö sedan över resterande choklad på toppen av varje muffins.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter.
Tag ut och låt svalna.

mcdonaldsmuffins

Tips på andra goda Muffins:
Kanelbullemuffins
Kladdkakemuffins med Nutellagömma
Chocolate chip- muffins
Rabarbermuffins med Vit choklad
Choklad- och Tobleronemuffins
Kärleksmuffins
Kladdkakemuffins med Grädde & Jordgubbar
Stora Choklad- och Dumlemuffins

  1. Sarah skriver:

    Hej. Mina vart så torra?! Goda timmen efter men sen jätte torra :-(

  2. Lina skriver:

    Hej!
    Går det bra att använda yoghurt istället för filmjölk? Tack

  3. Rola skriver:

    Hej
    Jag tänkte baka de idag till min sons födelsdag som ska fira imorgon…går det bra med creme fraiche istället för filmjölk?

  4. Saleh skriver:

    Hej Frida kan man änväbda vanlig mellan fil eller går det inte lika bra ??

  5. Låter gott! Måste baka dem ett par dagar innan de ska serveras, hur förvarar jag dem bäst?

    1. Det beror på hur många dagar. Antingen i tätslutande plastpåsar i skafferiet eller i påsar som du fryser ner. Plocka fram en stund innan servering. Stor kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..