Hej fredag & hej Bloggen. Och hej alla ni som läser bloggen. Är så glad att ni är så många som kikar in. Och att ni börjat kommentera mer. Det är så roligt! Det är ju det som gör bloggen så bra – era tips och råd. Så TACK för det! :-))
Idag är det fredag vilket innebär Fredagskladdis på bloggen. Alltså en smarrig kladdkaka. Och denna Kladdkaka med Marianne var så mycket mer än bara smarrig. Den var seg, kladdig, len, krispig, chokladig, mint-ig, krämig. Och enkel att baka. Ja, den har det mesta!



Kladdkaka med Marianne. Jag krossade bara en påse med mariannegodisar och rörde ner i smeten. Blev galet gott. Inte sådär sött och sliskigt. Mer fräscht liksom. Mums!

Kladdkaka med Marianne:
200 g Smör
100 g Mörk choklad
4 Ägg
3 dl Strösocker
3 dl Vetemjöl
0.5 dl Kakao
1 tsk Vaniljsocker
0.5 tsk Bakpulver
1 påse Marianne

Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en springform, 20 cm.
Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme.
Vispa under tiden upp ägg och strösocker lätt.
Vänd ner alla torra ingredienser (ej marianne) i äggblandningen och rör sedan ner smöret.
Arbeta ihop en slät smet med en spatel.
Krossa mariannekaramellerna och rör ner i smeten.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca. 25-30 minuter.
Tag ut och låt svalna 1 h i frysen eller 2-3 h i kylskåp.
Serveras gärna med en klick lättvispad grädde.


Lycka till med din Mariannekladdkaka. Och ha en toppenfin fredag!

Tips på andra Kladdkakor:
Kladdkaka med Extra allt
Chokladdoppade Kladdkakebollar med Kakdegsgömma
Klassisk, seg Kddkaka i Långpanna
Kladdkakebollar med Saltlakrits
Kladdkaketårta
After eight- Kladdkaka
Kladdkaka med Dulce de leche och Kinapuffar
Mjölkchokladkladdkaka
Kladdkakemuffins med Nutellagömma
Kladdkakebakelser med Jordgubbar, Nutella och Grädde

  1. Hej ! Gjorde denna goda kladdkaka nu i helgen när jag hade middags bjudning. Den blev jätte god var lätt att göra. Men min blev lite mer kompakt än din på bilden, vad kan jag ha gjort för fel då 😜😉 mvh Johanna

    1. Det kan vara så att du har rört om smeten lite för hastigt- eller för mycket efter att du tillsatt mjölet. Annars kan det helt enkelt vara så att jag gräddade min i en ugn som inte alls är så effektiv som din är. Det är mycket som kan spela in.. :) Kram!

  2. Hej, älskar verkligen din blogg och har följt den länge nu! Jag är inne nästan varje dag och tittar och har själv provat några av dina recept själv, älskar dem. Du är är super duktig och jag älskar att dina recept alltid är nyskapande och något över det extra!

  3. Så god den ser ut! Måste testa!
    Fast ikväll gjorde jag en äppelkaka efter ett muffinsrecept. Stekte äpplen m socker, kanel o kardemumma. La i mitten och sen rörde runt lite. Blev faktiskt bra!
    (Måste ju testa nytt. Gör alltid annars dina knäckiga havrekakor eller sega dumlesnitt m choklad)

  4. Hej, hur ofta bakar du för jag älskar att baka men mina föräldrar tycker jag bakar för ofta. Hur ofta bakar du och hur ofta tycker du man kan baka utan att det går överstyr?

    1. Eftersom att detta är mitt heltidsjobb så bakar jag varje dag! Jag tycker att du kan prata med dina föräldrar och fråga vad de tycker är rimligt. Att ni tillsammans kommer överens om att du kanske kan baka 2-3 gånger i veckan, eller vad ni nu tycker är lagom. Kram! :)

  5. Kan du inte göra en sån kladdkaka i långpanna med kokostosca på? En sån där riktigt seg med knaprig knäck hehe! De är såå goda!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..