Fredagstips

img_4730

Ett hett fredagstips är denna S’mores cookie. En gigantisk cookie som gräddas i gjutjärnspanna (vanlig form funkar givetvis). Den är galet god!

img_4716

img_4711

Den blir väldigt lik en kladdkaka fast med lite segare kanter. Fylld med digestivekex, marshmallows och massa härlig choklad. En riktig favorit här hemma.

S’mores Cookie, 10 bitar:
200 g Smör
1.5 dl Farinsocker
1 dl Strösocker
2 Ägg
4 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
1 dl Krossade Digestivekex
1 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
1 krm Kanel, malen
1.5 dl Chokladknappar, mörka
2 dl Minimarshmallows
4-5- Digestivekex i bitar
1 dl stora Chokladbitar
7 stora Marshmallows

Börja med att sätta ugnen på 175°C och smörj en gjutjärnspanna (20-22 cm) med smör och bröa med kaksmulor.
Vispa upp det smälta smöret med farinsocker, strösocker och ägg i 2-3 minuter på medelhög hastighet.
Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker, krossade digestivekex, bakpulver, salt och kanel i en skål för sig.
Rör ner de torra ingredienserna i smeten. Arbeta ihop en smidig deg.
Tillsätt chokladknappar och minimarshmallows.
Tryck ut degen i gjutjärnspannan och toppa med digestivekex i bitar och stora chokladbitar.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 18 minuter.
Klipp de stora marshmallowsen på mitten och lägg dem på kakan. Grädda ytterligare 2-3 minuter.
Låt svalna i 20 minuter och servera sedan – gärna med vaniljglass. 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..