Chokladbollar med Knäckgömma

Hello raringar! Igårkväll stod jag och kokade knäck. Årets första. SÅ himla gott! Älskar smeten när den nästan är som kolasås. Då är det som allra godast tycker jag. I alla fall så kokade jag klart den och hällde upp i form. I morse såg jag att den blivit alldeles för mjukt och inte kokat tillräckligt länge. Blev så trött på mig själv och tänkte slänga hela skiten i soporna. MEN istället för det så kom jag på en briljant idé. Varför inte göra något smarrigt av mjuk knäck? Jag gjorde Chokladbollar med knäckgömma. OH MY så goda de blev!

chokladbollar-med-knackgomma15
 
chokladbollar-med-knackgomma8

Ni som hängt med ett tag vet ju att Chokladbollar är lite av min grej. Jag har tappat räkningen för hur många olika sorter jag experimenterat fram. En bra bit över 20 olika varianter är det nog i alla fall. Och av dessa 20+ klättrar dessa lätt upp till top 2. För tillfället är det mina absoluta favoriter. Så galet goda.

chokladbollar-med-knackgomma13

Jag trodde det skulle bli väldigt sött men det blev inte alls för sött. Givetvis är de söta, men inte för söta. Jag åt i alla fall 3 stycken utan problem, hehe.. :-))

Chokladbollar med Knäckgömma, 25 st:
200 g Smör
1.5 dl Florsocker
0.75 dl Kaffe eller vatten
1 dl Oboýpulver
2 msk Kakao
1 msk Vaniljsocker
9-10 dl Havregryn
1 sats Knäck som kokat till ca. 123°C.

Koka knäcken enligt anvisningar, låt dock endast koka till ca. 123°C. Häll upp i form och låt stelna ett par timmar.
Vispa rumsvarmt smör med florsocker, kaffe, oboypulver, kakao och vaniljsocker i din assistent eller med elvisp till ett fluff.
Tillsätt havregryn lite i taget och vispa på hög hastighet tills grynen krossas.
Tillsätt havregryn och vispa tills du fått en smet du kan rulla direkt.
Rulla kulor av knäcken och rulla sedan in dem i chokladbollssmet.
Rulla i kokos och förvara i kylskåpet i en tätslutande burk med lock. Går att frysa!

chokladbollar-med-knackgomma11
 
chokladbollar-med-knackgomma10

Lycka till med chokladbollarna! Hoppas ni gillar dem. Kram! ♥

Recept på andra Chokladbollar:
After eight- Chokladbollar
Chokladbollar med Nutellagömma
Delicatobollar i långpanna
Dumlehavrebollar
Chokladbollar med Dulce de leche- gömma
Chokladbollar med Kinapuffar
Chokladbollar med popcorn

  1. Det där såg riktigt gott ut. De skall jag prova att baka imorgon!

  2. Lotta skriver:

    Vilken bra ide! Och så gott det ser ut!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..