Fridas favoritsnittar – 14 recept

Finns det någon småkaka som är mer uppskattad att både baka- och äta än Snittkakan? De är oerhört enkla att baka. Nyp ihop en deg, rulla till längder, in i ugnen och sedan skärs längderna i snitt. Det blir många kakor av lite arbete. Perfekt tycker jag!
Därför tänkte jag idag dela med mig av mina absoluta Favoritsnittar. Nu när jag gick igenom mina snittar så såg jag att jag har provat en del olika. Alla är mina egna recept. Och vilken som är godast? Dumlesnittar. Mums!

Kanelbullesnittar1

Kanelbullesnittar. Smakar precis som nygräddade kanelbullar.

sega-daimsnittar

Sega Daimsnittar.

Polkasnittar4

Polkasnittar.

Centersnittar4

Centersnittar.

IMG_20151003_134053
 Snickerssnittar med extra Jordnötter.

11
 Sega Dumlesnitt.
Dessa har fått högsta betyg av alla som smakat dem. Så goda!

111
Näst bäst alltid är dessa. Mina Himmelska After eight- snittar. Oemotståndliga!

1111
Pollysnittar är en annan riktig favorit. Seg och härlig!

11111
Lion Bars- snittar, någon?

111111
Eller varför inte Härligt sega Mjölkchokladsnitt?

2
SALTLAKRITSSNITTAR, behöver jag säga någonting mer?!

3

Även mina Marssnittar är en solklar favorit här hemma!

4
Men om jag sa välja en snittkaka utan godis i?
Dessa! En blandning av Kolasnittar- och Chokladsnittar. SÅ GODA!
Kola/Chokladsnittar.

1
Och så självklart. Klassiska Kolasnittar. Mums, mums, mums!

Vilken Snittkaka är din absoluta favorit? ♥

 1. Anna skriver:

  Jag gjorde Dumlesnittarna till min födelsedag i somras (som vanligt glutenfria, gick utmärkt att bara byta mjölet till glutenfri mjölmix rakt av) och alla blev som tokiga när de smakade på dem! Min pojkvän smög runt i köket och tog flera när jag ”inte såg” och han är absolut inte den som småäter sötsaker annars, haha. Toppenkakor! :D

  1. Vad roligt att höra! De är verkligen ljuvliga :) Tack för din kommentar!! Ha en fin helg. Kram <3

 2. Min mormor hade en ” bakbok ” eller ett slags bakhäfte där hon skrev ner alla recepten och jag hittade ett recept som jag, innan jag ens hade bakat dom, blev kär i.

  Det var ett recept på sirapssnittar och helt fantastiska.
  Men skulle vilja testa att göra Dumlesnittarna.

 3. Åh så mycket gott. Snickerssnittarna såg sjukt goda ut.

 4. Daimsnittar är min favorit!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..