Jättecookie med Nutellagömma

Hej kära vänner! Hoppas att ni har haft en fin helg so far? Vi är hos svärmor och har det mysigt. Vi åker härifrån strax efter lunch och vidare mot Västerås för en familjemiddag. Men nu ska vi snart ut en långpromenad i snöyran. Så mysigt!

Så jag tänkte bara kika förbi och dela en gammal favorit här, nämligen min Jättecookie med Nutellagömma. Den är en solklar favorit här hemma. Jag har gjort en film på när jag bakar denna, och den filmen hittar ni här.

img_6959-683x1024

Ser ni så ljuvlig den ser ut? Med massa härlig Nutella. :-))

Jättecookie med nutellagömma, 10 bitar:
200 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Brunt farin strö
1 dl Strösocker
3 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
4.5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
0.5 tsk Salt
2 dl Chokladknappar alt. hackad choklad, mörk
2.5 dl Nutella

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form 20 cm, med bakplåtspapper.
Vispa smör och farin- samt strösocker fluffigt.
Tillsätt äggen och vispa ihop.
Rör ihop vaniljsocker med mjöl och bakpulver, arbeta ner det i smörblandningen.
Tillsätt chokladen, spara några bitar, arbeta ihop smeten.
Smält nutellan på låg värme över vattenbad eller i mikron.
Bred ut häften av kaksmeten i formen så att hal botten täcks.
Häll över nutelllan och bred ut den över kaksmeten.
Klicka ut den sista smeten och bred ut den försiktigt över nutellan.
Strö över den sista chokladen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter.
Kanterna ska vara fasta och mitten lite lös.
Låt kakan svalna innan du tar bort kanten av formen.
Servera lite ljummen, gärna med en skopa vaniljglass.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..