After eight- fudge på 3 ingredienser

Hej fina! Mår ni bra? Haft en fin dag? Jag mår super! Är så glad för livet idag. Att jag får må bra och vakna upp och känna spänning inför varje ny dag. Att jag har ett jobb som jag älskar så. Att mina nära och kära är friska och krya. Och att jag har en fantastiskt god after eight- fudge på ett fat framför mig vilket betyder att jag kan mumsa hur mycket jag vill. Jag har redan ätit 4 bitar. Min after eight- fudge är SÅ god. Ni måste prova. Endast 3 ingredienser krävs!

after-eight-fudge6

Ni vet min Chokladfudge på 2 ingredienser? Det är den jag gjort här och adderat after eight. Jag älskar ju after eight och allt med mint, så denna klättrade högt upp på min favvolista med fudge.

after-eight-fudge4

Här kan ni se hur len denna fudge blir. Det är nästan overkligt. Att försöka jämföra köpt fudge med denna hemgjorda är inte lönt. Det går inte. Jag har bjudit många vänner på min enkla fudge och de har sagt ”men WOW! Jag som inte ens gillar fudge”.. Jag gillar inte heller köpt fudge, men älskar hemgjord!

After eight- fudge, 20 bitar:
250 g mörk choklad
150 g after eight
1 burk kondenserad, sötad mjölk

Börja med att smälta chokladen i en värmetålig bunke, antingen i micro eller över vattenbad.
Rör ner after eight tills allt smält ordentligt.
Tillsätt kondenserad mjölk och rör ihop en tjock massa.
Bred ut i en bakpapperklädd form, ca. 15×20 cm.
Låt svalna i kyl 30 minuter och skär sedan i jämnstora bitar.
Förvara i en tätslutande burk med lock i kylskåpet eller skafferiet.

after-eight-fudge5

Mums! Nu får jag ta en sista bit innan sambon är klar med maten.. Kram på er! Ha en fin kväll. ♥

Fler recept på fudge:
Mjölkchokladfudge
Vaniljfudge med skumtomtar
Chokladfudge på 2 ingredienser
Varm choklad- fudge
Nutellafudge på 2 ingredienser

 1. Vilken typ av mörk choklad avses. Det finns ju allt från kanske 10% till 70%.
  Räknas blockchoklad till mjölkcholad?
  Hur vet man att den choklad man köper inte är mjölkchoklad?
  Mvh / Henry

  1. Jag använder aldrig en mörk choklad under 55% kakao. Blockchoklad finns i både ljus och mörk, dock inte i mjölk tror jag?
   En mjölkchoklad heter alltid mjölkchoklad. En mörk choklad brukar som minst ligga på runt 55-60% kakao. Kram!

 2. Jag gjorde detta recept häromdagen på mörk blockchoklad… Men fudgen stelnade aldrig riktigt och bara kletar ihop (vågar man göra något av dessa fudge recept igen?!)! Vad gör jag för fel?
  Mvh Millan

 3. Detta ser ju himla gott ut! Om man inte är så glad för mörk choklad, vad kan man då ta för choklad istället? Smakar fudgen som mörk choklad?

  1. Jag tycker inte att det smakar mörk choklad, men jag älskar ju mörk choklad så jag kanske inte tänker på det på samma vis som du. Dock går det inte att göra denna fudge på mjölkchoklad, för då stelnar inte fudgen som den ska.. Kram! :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..