Vegansk knäck

Hej raringar! Hoppas att ni mår bra!
Idag tänkte jag dela med mig av någonting som har kommit att bli min nya favorit.. Nämligen vegansk knäck. Ja, den är helt vegansk. Så galet god!

Vegansk Knäck
Istället för mandel så hackade jag ner lite pumpakärnor. Jag älskar pumpakärnor och kände att det skulle passa bra till denna knäck. Funkar givetvis med mandel också.

Vegansk Knäck, ca. 30 st:

Ingredienser:
1.5 dl strösocker
1.5 dl kokosmjölk (jag använder santa maria’s i tetrapak, 14% fett)
1.5 dl sirap, ljus
0.5 dl pumpakärnor

Gör så här:
Börja med att blanda strösocker, kokosmjölk och sirap i en kastrull. Koka upp och låt koka på medelhög värme i ca. 20-30 minuter – tills smeten klarar kulprovet (beskrivning längre ned). Tag av från värmen och rör ner grovhackade pumpakärnor. Häll upp i knäckformar och låt stelna.

Kulprovet:
– Droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Tag upp den med fingrarna och rulla till en kula.
– Går den att forma till en kula är smeten färdig.
– Går den inte att forma till en kula så ska smeten koka någon minut till.


Vegansk knäck
Denna knäck blir inte riktigt lika mörk som den ”vanliga” med vispgrädde i. Och den ska heller inte koka riktigt lika länge, för då blir den alldeles för hård när den stelnat. Oavsett så är den min nya favorit. Tycker verkligen att ni ska prova!

Fler recept på knäck:
Pepparkaksknäck
Saffransknäck
Knäckbräck med salta jordnötter
Klassisk knäck
Seg knäck på 10 minuter
Kokosknäck

 1. HUR kan din koka bara 20-30 min?? Gjort denna 2ggr med olika kokosmjölk och kokat den MINST 1,5h varje gång :((( blir galen

  1. Jag vet. Första gångerna jag testade tog det närmare 2 timmar, men jag tror att det är lite av ett Narniarecept, för när jag förväntade mig att det skulle ta 2 timmar, så gick det på 20 min istället :D

   Men för att det ska gå fortare kan man:
   -Ha högre fetthalt

   -Om du köper konserv (metallförpackning) brukar det vara ett fast lager på toppen, använd bara det eftersom att det är själva fettet. (skaka inte innan)

   – Använda soja eller havregrädde, det går minst dubbelt så fort och jag tycker det smakar bättre.

   good luck

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..