Semmelbullar

Kardemummabullar fyllda med mandelmassa och toppade med grädde. Så ljuvligt gott, och enkelt. Smakar som en vanlig semla, fast godare och saftigare.

semmelbullar2
Jag kände att eftersom att jag ändå skulle baka kardemummabullar och semlor denna vecka så kunde jag lika gärna slå två flugor i en smäll. Och det resulterade i Semmelbullar.

semmelbullar6
I och med att detta är just Kardemummabullar så blir dessa Semmelbullar mycket saftigare än vanliga. Det är mer smör i degen, det är lite hål i bullen som enkelt fylls med massa mandelmassa och pärlsockret on top är bara pricken över i.

semmelbullar9

Semmelbullar, 12 st:

  • 10 st saftiga kardemummabullar – recept här
  • 200 g mandelmassa
  • 0.5 dl mjölk
  • 5 dl vispgrädde
  • + florsocker

Gör så här:

  1. Börja med att följa receptet till bullarna. Skippa  kanelen och tag lite extra kardemumma istället.
  2. Riv mandelmassan och blanda den med mjölken.
  3. Vispa upp grädden och blanda ner två skedar vispad grädde i mandelmassan.
  4. Skär av toppen på bullarna, gröp ur dem en aning och fyll dem med mandelmassan.
  5. Spritsa över vispgrädde, tryck fast locket och pudra över med florsocker.

semmelbullar10
Ni måste prova! Detta är galet gott. Lycka till! ♥

Fler Semmelrecept:
Semlecupcakes
Semmeltårta
Semmelcroissant
Semmelpizza
Minisemlor
Nutellasemla
Semmelwhoopies
Klassiska Semlor

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..