Smoothieglass

Glass till frukost. Ja, vem tackar nej till det? Att göra pinnglass av smoothie är perfekt om du vill få i barnen mer frukt och grönt. Så länge det ser ut som en glass kan det ju aldrig gå fel, inte sant?

Kolla vilka härliga glassar! Jag valde att frysa mangosmoothie, och innan jag hällde upp smoothien i formarna så tryckte jag ner skivade jordgubbar. Både fint och gott! I och med att jag älskar isglass OCH smoothie så är detta för mig ett perfekt alternativ. Nyttig isglass.

Kolla vilka härliga glassar! Jag valde att frysa mangosmoothie, och innan jag hällde upp smoothien i formarna så tryckte jag ner skivade jordgubbar. Både fint och gott! I och med att jag älskar isglass OCH smoothie så är detta för mig ett perfekt alternativ. Nyttig isglass.

Smoothieglass, 4 st:

 • 2 dl fryst mango
 • 1 banan
 • 2 apelsiner, pressade
 • 0.5 – 1 dl vatten
 • + ev. jordgubbar
 1. Mixa alla ingredienser (utom jordgubbar) till en slät smet.
 2. Skiva jordgubbar om du önskar och tryck ner dem i dina glassformar.
 3. Häll smeten i formarna och stick ner glasspinnar.
 4. Frys i minst 3 timmar.
Processed with VSCO with f2 preset

Detta går givetvis att göra med vilken smoothie du vill. Lycka till!

 

Tips på andra smoothies:
Jordgubbssmoothie med Rabarber
Smoothie bowl – Hallon & Avokado
Grön Smoothie
Mangosmoothie
Hallon- och Mangosmoothie
Smoothie bowl – Mango & Banan

 1. Lena skriver:

  Vill jättegärna hitta formarna som glassarna görs i? :)
  Vart hittar man dom?
  Tack på förhand

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..