Semmelmusslor

Mandelmusslor som semlor? - Ja! Det är precis hur gott som helst. Enkelt att göra och fort går det. Ett bra alternativ till den klassiska semlan som tar flera timmar att baka. Prova dessa!

semmelmusslor3
Små, söta Mandelmusslor med kardemumma i degen. Sedan fylls skalen med mandelmassa och vispgrädde. Smakar precis som en nygräddad semla. Otroligt gott.

semmelmusslor1
Dessa blir, olikt den klassiska semlan, väldigt saftiga. Och det bästa? – Är de små får man ta två. :-))


semmelmusslor5
Semmelmusslor:

Antal: 20 st
Tid: 45 minuter
Hållbarhet: 1 dygn i kylskåp

 

 

 

 

Ingredienser:

  • 125 g mandelmassa
  • 2 dl vetemjöl
  • 1-2 tsk kardemumma, efter smak
  • 100 g smör
  • 0.5 ägg, uppvispat

Fyllning: 

  • 150 g mandelmassa
  • 3 dl vispgrädde
  1. Riv mandelmassan grovt och blanda det med vetemjöl, kardemumma, rumsvarmt smör och ett halvt ägg.
    *Vispa upp ett ägg och tag hälften*
  2. Arbeta ihop en smidig deg för hand eller med maskin.
  3. Rulla in i plastfolie och låt vila i kylskåp i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200°c och tag ut degen ur kylskåpet.
  5. Dela degen i 20 jämnstora bitar, och tryck sedan ut varje bit i formarna.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca. 8-10 minuter.
  7. Tag ut och låt svalna medan du gör fyllningen.
    Riv mandelmassa grovt på rivjärn, blanda med 2 msk grädde.
    *Vispa resterande vispgrädde lagom hård för att spritsa.
  8. Fyll musslorna med mandelmassa och spritsa sedan över vispgrädde.
  9. Toppa eventuellt med mandelspån.

semmelmusslor4
Hoppas det ska smaka!

Fler semmel-recept:
Semmelcupcakes
Semmeltårta

Semmelcroissant
Semmelpizza
Minisemlor
Nutellasemla
Semmelwhoopies

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..