Frasiga veganska våfflor

Att göra våfflor utan ägg, smör och mjölk? Javisst! Det absolut inte svårt.

veganska_vafflor3

Dessa våfflor blir härligt frasiga och smakar ljuvligt. Jag har tillsatt lite vaniljpulver i smeten för en härlig rund smak. Men det är givetvis valfritt.

Veganska Våfflor, ca. 10 st:

  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 3.75 dl havremjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Gör så här:

  1. Börja med att smälta margarinet och rör ner havremjölken.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan smörblandningen.
  3. Rör ihop en klumpfri smet.
  4. Hetta upp ett våffeljärn med lite margarin i.
  5. Grädda dina våfflor när järnet är riktigt hett.
  6. Räkna med ca. 1 dl smet per våffla.
  7. Låt svalna en aning på ett avsvalningsgaller.
    – Om du lägger dem på varandra efter gräddning så blir de mjuka. Behåll frasigheten genom att istället låta de ligga luftigt.

veganska_vafflor1
Servera gärna dina våfflor med lite vispad sojagrädde och bär- eller sylt.

Ha nu en toppenfin våffeldag! ♥

 

  1. E skriver:

    Detta recept har revolutionerat mitt våffelgame! Alla älskar dem, både veganer och ickeveganer!

  2. Tack för detta ljuvliga recept. Super smarriga våfflor.

  3. Hanna skriver:

    Superbra recept! 😊 Fick ut 16 perfekta våfflor på dubbel sats 😊

  4. Pia skriver:

    Tusen tack för ett toppen recept 👍 Gillades av både barn o vuxna och var lätt att göra 👍

  5. Anna skriver:

    Det står att det ska bli ca 10 våfflor, jag fick bara 4??

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..