Amerikanska Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies, den klassiska amerikanska kakan som vi i Sverige bara älskar. Gör gärna dubbelsats och frys in hälften av degen, så är det bara att ta fram, skiva upp och grädda när sötsuget smyger sig på!

Chocolate chip cookies
Dessa Chocolate chip cookies är inspirerade från ett amerikanskt recept. De blir lite sega i kanterna och mjuka i mitten, fyllda med massa härlig choklad.

Chocolate chip cookies
Hemligheten när du ska baka riktigt goda Chocolate chip cookies? – Att rulla en stor boll av kakdeg och sedan dra bollen åt två olika håll så att den delar sig på mitten. Sedan lägger du varje bit av bollen med den släta sidan nedåt. Så av en boll ska det bli två kakor! Då blir den sådär härligt ojämn på ytan och gräddas perfekt i ugnen.

amerikanska_chocolate_chip_cookies1

Chocolate chip cookies, 20 st:

Ingredienser:
200 g smör, rumsvarmt
1.5 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
3 dl chokladknappar

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Vispa rumsvarmt smör med strösocker, farinsocker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt ägg och äggula, rör om tills smeten går ihop.
Arbeta sedan in vetemjöl, bakpulver och salt. Knåda ihop en smidig kakdeg.
Tillsätt 2/3 av chokladknapparna och arbeta in dem i degen.
Rulla 10 stora bollar av kakdegen, drag sedan isär alla bollar så att de delar sig på mitten och lägg med den ojämna sidan uppåt på en plåt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 9-10 minuter, tag ut och lägg på resterande chokladknappar.
Låt svalna på plåten innan du flyttar dem.

Här ser ni hur jag bakar dessa Chocolate chip cookies.

Chocolate chip cookies
Kakdeg över? – Rulla in den i plastfolie och skriv en liten lapp med anvisningar. Ge sedan bort rullen till en vän eller spara i frysen för framtida fikabesök. ♥

  1. Sofie skriver:

    WOW är ordet! Perfekta kakor, lagom sega och lagom knapriga i kanterna efter 9 minuter. Gjorde halva i ugnen direkt och frös in den andra halvan.

    Tack för detta recept Frida! Alltid enkla att följa

    Hälsningar
    Sofie

  2. Louise skriver:

    Hej!

    Tack för bra recept! Gjorde med nonstop istället, de blev väldigt goda och framförallt färgglada och fina! Uppskattades av barnen :)

  3. Bea skriver:

    Oh ett sånt smasktigt recept… worth dying for. Om man nu inte råka ha fått diabetes typ 2 :( Jisses vad det suger… Hur göra jag detta recept lite mera diabetesvänlig?

  4. Arne skriver:

    Tack för ett jättegott recept men har du ändrat det under den sista tiden?
    Vill minnas att när vi bakade kakorna förra året så blev de både plattare och något segare.

  5. Hej, om man vill ge bort kakdegen hur länge håller den sig i kylen
    Med vänlig hälsning,
    Wilma

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..