Nachoplåt

Nachoplåt. Så smidigt, enkelt, snabbt och gott. En solklar favorit på middagsbordet.

nachoplat1
En plåt fylld med kärlek. Ja, så är det. Denna Nachoplåten är ren och skär kärlek. SÅ god att du nästan kommer att trilla av stolen. Den är inte bara god, utan även väldigt enkel att svänga ihop. Det tar knappt 20 minuter från början till slut. Och då är arbetstiden ca. 5 minuter, sedan sköter den sig själv i ugnen. Hur praktiskt?

nachoplat2
Jag toppade med lite extra salsasås, gräddfil och koriander. Och så tomat, jalapeno och majs såklart.

Nachoplåt, 6 port:

  • 250 g vegofärs
  • 100 g svarta bönor
  • 1 påse taco kryddmix
  • 1 burk salsasås
  • 1 dl vatten
  • 300 g nachochips
  • 200g riven halloumiost
  • 200 g riven cheddarost (eller annan valfri ost)

Topping:
Jalapeno, Majs, Tomater, Koriander, Gräddfil, Salsasås m.m. 

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt (med höga kanter) med bakplåtspapper.
  2. Stek färsen och tillsätt sedan bönorna. Rör ner kryddmix, vatten och salsasås.
  3. Varva nachochips med färs och ost (båda sorterna) i formen.
  4. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Tag sedan ut och toppa med valfri topping.

nachoplat
Hoppas att det ska smaka. ♥

Ha nu en fortsatt fin nationaldag. Nu ska vi ner till stranden. Stor kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..