Världens godaste Kanelsnurror

Kanelbullar. Det finns tusentals och åter tusentals med recept på dessa himmelska små nystan. Men jag kan, med handen på hjärtat, säga att jag har det allra bästa receptet. Så säger alla, såklart. Men tro mig, dessa bullar blir så goda att du aldrig kommer vilja äta andra bullar.

Frida_skattberg

Ja, en härlig sommardag och ett stort fat med massa härliga Kanelbullar, vad mer kan man önska (förutom ett glas saft)?

Saftiga_kanelsnurror
Jag har delat detta recept ett par gånger tidigare, men tänker att det aldrig kan delas för många gånger, så här kommer det igen, i en liten uppdaterad version. Samma recept, men bara lite, lite bättre.

Saftiga Kanelsnurror, 30 st:

  • 5 dl standardmjölk
  • 50 g jäst
  • 1.5 msk mortlade kardemummakärnor
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg (går att utesluta)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 12-15 dl vetemjöl

Remons:

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 msk kanel, mald
  • 200 g mandelmassa

Sockerlag:

  • 1.5 dl Strösocker
  • 1.5 dl Vatten

Garnering: 

  • Pärlsocker

Gör så här:

  1. Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen (remonsen) med en elvisp, ställ åt sidan.
  2.  Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, ägg, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter.
  4. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla sedan ut en del i taget till en rektangel. Bred på hälften av remonsen och vik sedan degen på mitten.
  5. Skär 2 cm breda remsor av degen och tvinna dem, snurra sedan ihop dem till en bulle och lägg på en bakpapperklädd plåt. Upprepa med den andra degbiten.
  6. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h. Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden. 
  7. Grädda sedan mitt i ugnen i ca. 8-9 minuter. 
    Gör nu sockerlagen.
  8. Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. Strö sedan över pärlsocker och låt svalna.
Saftiga_kanelsnurror1
Hoppas att det ska smaka! Kram på er! ♥

 

 

 

  1. De bästa och godaste bullarna någonsin! Kommer aldrig baka några andra! Barnen och jag har bakat ihop och nu ätit så vi har ont i magen ❤️

  2. Hej!
    Om man inte är väldigt förtjust i mandelmassa, kan jag ersätta dem med något annat då?

  3. Anneli skriver:

    En fråga Frida, jag tänker testa ditt recept inför fredagens kanelbulledag men måste baka dem imorgon pga resor. Så jag tänker frysa in dem och ta upp till fredag. Min fråga är, ska jag frysa bullarna innan eller efter jag har på sockerlag+ pärlsocker?

  4. Elsa skriver:

    Måste man ha mandelmassa?

  5. marre skriver:

    Hej,
    kan man baka detta recept utan bakassistent?

    Tack på förhand :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..