Kladdkakscookies

Kladdkakscookies. Småkakor som smakar precis som en kladdkaka. Vem tackar nej till sådana? - Inte jag i alla fall! Dessa, mina vänner. De går inte av för hackor! De är verkligen SÅ himla goda. Och busenkla att baka.

Kladdkakscookies
Jag bakade dessa i morse och nu är de slut. Det finns inte en enda smula kvar. Men jag tror att jag måste ta och baka en ny sats ikväll. Vi har bjudit över pappa och faster på lunch imorgon och då kan det sitta fint med Kladdkakscookies, jordgubbar & glass till efterrätt. Tur att de är så enkla att baka. :-))

Kladdkakscookies4
De blir liksom såhär kladdiga och goda, precis som en kladdkaka. Och vet ni? Om ni låter de ligga framme någon timme så blir de supersega och SÅ goda!

Kladdkakscookies, 25st:

  • 3 äggvitor
  • 2.25 dl florsocker
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 1.5 dl rumstempererad nutella (kan ersättas med 80 g smält mörk choklad)

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa upp äggvitor med florsocker med elvisp på hög hastighet. Vispa i ett par minuter till ett fast fluff.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och vispa ihop snabbt.
  4. Klicka ut 25 jämnstora klickar på 2 plåtar, tänk på att de flyter ut en aning under tiden de gräddas.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca. 5-7 minuter. Tag ut och låt svalna helt på plåten.
Kladdkakscookies2
Lycka till med dina Kladdkakscookies. ♥
Fler småkaksrecept:
Snickerssnittar
Himmelska After eight- snittar
Pollysnittar
Lion bar- snittar
Mjölkchokladsnittar
Saltlakritssnitt
Ljuvliga Marssnittar
Sega Kola/Chokladsnittar
Kanelbullesnittar
  1. Alma skriver:

    Hej jag undrar om man ska ha i hela ägget med egg gulan också??

  2. Elsa skriver:

    Hej! När du skriver att resterande ingredienser ska vispas, görs det för hand eller med elvisp även där? :)

  3. N skriver:

    Hej!
    Kan man möjligtvis ta bort nutellan helt eller ersätta den med någon typ av smält blockchoklad? :)

    1. Du kan ersätta den med 80 g mörk choklad! Som du då smälter :) Kram! <3

  4. Erika skriver:

    Hej! Fantastisk blogg! Jag ska baka dessa kakor i veckan, så tänkte höra om du har något förslag på något man kan baka på de tre äggulorna som blir över? :)

    1. Tack snälla, vad glad jag blir! Jag brukar använda de i en bearnaisesås, hemgjord glass eller carbonara. Kram <3

  5. Frida skriver:

    Jag testade utan nutella och tog annan choklad jag hade hemma. T.ex mörk choklad. Blev inte lika sega och lite beskare i smaken. Även färgen blev lite ljusare, men annars super goda😊

    1. Ja, jag har ett annat recept på G utan nutella. Så det kommer i nästa vecka. Kram <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..